Aston Villa 2-3 Manchester United

A Manchester United ismét hátrányból nyert, ezúttal az Aston Villa nem tudott gyõzni kétgólos elõnybõl sem.


Sir Alex Ferguson csapata négy pontra növelte elõnyét a Chelsea-vel szemben, miután 3-2-re legyõzte az igazán nagyot küzdõ Aston Villát.

Nem kezdõdött igazán jól a találkozó, bár az elsõ helyzet a Vörös Ördögök elõtt adódott, ám Robin van Persie sarokrúgását követõ Michael Carrick fejest hárította Guzan kapus.

Sõt, két perc múlva még Ashley Young próbálkozott, ám tekerése nem talált kaput, azonban ezt követõen a vendégek a teljes félidõben nagyon pocsék teljesítményt mutattak.

Paul Lambert csapata a meccs eleji sziesztázáson hamar túllépett és beszorította ellenfelét kapuja elé. Szélrõl belõtt labdák, szögletek utáni beívelések után próbáltak veszélyeztetni a hazaiak, de Young és Rio Ferdinand is menteni tudott az utolsó pillanatokban.

A manchesteriek nagyon pontatlan játékkal rukkoltak elõ a meccs elsõ felében, minek következtében a Villa több alkalommal is lerohanta ellenfelét, fõleg Benteke volt az a játékos, akivel Chris Smalling egyáltalán nem bírt.

Meg is lett az eredménye a gyenge United játéknak, a félidõ utolsó percében Paul Scholes nem elsõ labdavesztésébõl rohant elõre a birminghami klub, Benteke ütközött Smallinggal a bal szélen, a vendég védõ elesett, a belga csatár pedig kiváló passzal hozta helyzetbe Weimannt, az osztrák játékos pedig kíméletlenül bombázott David de Gea kapujába, 1-0 a hazaiaknak.

Fordulás után Sir Alex cserére szánta el magát, Young helyett beállította Javier Hernandezt, ami végül nagyszerû húzásnak bizonyult.

De ne szaladjunk elõre, hiszen a második játékrész elején megduplázta elõnyét a Villa. Benteke egy átlépõs csellel teljes káoszt csinált a United védelmében, Agbonlahorra már nem jutott ember, Rafael késõn zárt ki rá, az angol kapu elé lõtt, érkezett Weimann - Ferdinand nem váltott ki rá - és megszerezte a csapata és saját második gólják.

Nyolc percig örülhettek a hazaiak, miután egy labdaszerzés után Scholes zseniális ívelést adott a védõk közül kiugró Hernandeznek, a mexikói pedig nagy nehezen megszelídítette a játékszert, majd a kifutó Guzman alatt ellõtte a labdát, ami a kapuban kötött ki, szépítettek a Vörös Ördögök.

A 63. perc után pedig már a vendégek lehettek boldogabbak, hiszen kiegyenlítettek. Wayne Rooney ugratta ki Rafaelt, a védõ átívelt a hosszúra, ahol ismét Chicharito érkezett, lövése megpattant Vlaaron és így került a hazai kapuba, 2-2-re módosítva az állást!

 


Két perc múlva Rooney lõtt a tizenhatos elõterébõl, Guzman oldalra ütötte a labdát, Antonio Valencia gyûjtötte be, majd tette vissza az angol csatárnak, aki ismét lövéssel akart próbálkozni, de Hernandez megzavarta ebben.

A másik kapu elõtt nagy helyzet alakult ki a 66. percben, Agbonlahot bal szélrõl ívelt kövépre, Weimann megelõzte Ferdinandot és 8 méterrõl fejelt, de fejese éppen középre ment, ahol de Gea állt, a spanyol kapus pedig remekül hárított.

Benteke is helyzetbe került egy ívelést követõen, de Smalling az utolsó pillanatban szögletre mentett.

Két gólt lõtt eddig a United, de a legjobb góllövõje nem volt eredményes. Az utolsó negyedóra elõtti pillanatok után igen nehéz volt elhinni, hogy van Persie ezen a meccsen nem lõtt gólt. Elõbb Rooney szögletére érkezett elképesztõ jól, fejese azonban a felsõlécen csattant, a visszapattant labdát Valencia lõtte kapura, de szögletre mentettek a hazaiak. A szöglet után van Persie indult jobb szélrõl középre, majd 22 méterrõl lõtt, szinte ugyanott találva el a felsõlécet, egy perc alatt kétszer sem volt szerencséje a hollandnak.

Komolyabb manchesteri nyomás után a Villa kezdte összeszedni magát, egyre kevesebb alkalommal tudott veszélyeztetni Sir Alex csapata. A hazai drukkerek bíztak abban, hogy legalább az egy pont zsebben marad, de Hernandez és a United nem így gondolta és a 87. percben megszerezte a vezetést a rekord bajnok. Van Persie a középpálya közepérõl ívelt kapu elé egy szabadrúgást, mexikói csapattársa kiválóan érkezett és 7 méterrõl kapuba bólintott. Ismét fordított a United, a szezonban már sokadjára!!!!

 


Az öt perces hosszabbításban próbáltak kiegyenlíteni a hazaiak, de Gea azonban többször is remekül jött ki kapujából és öklözte ki az íveléseket. Végül maradt a 2-3, ezzel négy pontos elõnnyel áll a tabella élén a Manchester United!


Premier League, 11.forduló
Aston Villa 2-3 Manchester United
Villa Park, 40538 nézõ


Villa: Guzan - Lowton, Vlaar, Clark, Stevens - Westwood, Bannan(Delph 87.), Ireland(El Ahmadi 79.), Weimann(Holman 80.), Agbonlahor - Benteke
Nem használt cserék: Given, Albrighton, Bowery, Williams

United: De Gea - Rafael, Smalling, Ferdinand, Evra, Valencia, Carrick, Scholes(Cleverley 71.), Young(Hernandez 46.) - Rooney(Anderson 79.) - Van Persie
Nem használt cserék: Lindegaard, Welbeck, Fletcher, Büttner

Gólszerzõ: Weimann 45', 50' illetve Hernandez 58', 87', Vlaar 63' (öngól)

Sárga lap: Ireland illetve Carrick

A találkozó legjobbja: Javier Hernandez


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!