Stam: Benzinkúton tudtam meg, hogy mennem kell

Az egykori Manchester United védõ, Jaap Stam elmondta, miután kiadta önéletrajzi könyvét, Sir Alex Ferguson egy benzinkútnál mondta el neki, hogy távoznia kell.


Stam 1998-ban 10,6 millió font ellenében került az Old Traffordra, de 2001-ben már távozott is a Serie A-ban szereplõ Laziohoz, miután kiderült, könyvében azt állította, hogy Ferguson szabályokat figyelmen kívül hagyva környékezte meg õt még PSV játékosként.

"Hamar rájöttem, hogy a klub meg akart szabadulni tõlem és kellett is a pénz nekik. A könyvem is nagyon gyorsan vita tárgyát képezte és végül mindez ahhoz vezetett, hogy a menedzser és köztem konfliktus alakult ki" - mondta Stam a Sunday Mirrornak.

"Egyik reggel mindent elmondtam neki, amit gondolok, majd elhagytam az edzõpályát. Hazafelé úton még a kocsiban hívott a titkárnõje, hogy Ferguson beszélni akar velem és a menedzser már ott is volt a telefonban."

 


"Ferguson azt kérdezte, 'Hol vagy?', mire én az válaszoltam, a lakásomhoz közel egy benzinkútnál. Ferguson azt mondta: 'Várj ott!', beugrott a kocsijába és egyenesen odajött."

"A kúton leparkolta az autóját, majd elmondta, hogy el kell adnia engem. Aztán azt kérdezte, át tudok-e menni gyorsan a Laziohoz."

"Beleegyeztem ebbe ott és akkor. Egy gyors beszélgetés az autómban egy manchesteri benzinkútnál elég volt ahhoz, hogy elhagyjam azt a nagy klubot. Soha nem beszéltem errõl eddig, de hihetetlen, hogy játékosként hagytam, hogy ez történjen velem."

Annak ellenére, hogy mily módon alakultak az események a Manchester Unitednél, Stam visszatérne Angliába menedzserként.

"Készen állok, hogy menedzserré váljak, készülök az UEFA Pro Licenszre. Mindennél jobban szeretném azt, hogy Angliában menedzser legyek."

 


goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!