U21: Newcastle 1-2 United

A Manchester United küzdelmes mérkõzésen gyõzte le 2-1 arányban a Newcastle csapatát a Barclays U21 Premier League-ben.


Warren Joyce csapata Tom Thorpe fejesével szerzett vezetést, majd Conor Newton egyenlítõ találata után a csereként beálló Tom Lawrence talált a Szarkák hálójába, beállítva a végeredményt, amivel a United megelõzte ellenfelét a tabellán.

Nem indult jól a találkozó a vendégek számára, már a 32. máspdpercben helyzetbe került a hazaiak egyik túlkoros játékosa, Xisco, ám lövését Jonny Sutherland nagyszerûen hárította, majd Marcus Maddison szöglete okozott veszélyt a vendég kapu elõtt, végül a labdába senki nem ért bele, így a hosszú kapufa mellett elhagyta a játékteret.

Larnell Cole küzdelmei után Bebe lõhetett kapura, de lövése - ahogyan az este során szinte mindig - nem okozott gondot Alnwicknak. A Vörös Ördögök védelmének sok dolga volt, hogy õrízze az eredményt annak ellenére is, hogy a középpályán Tom Thorpe példamutatóként küzdött. A Newcastle tûnt közelebb a gólhoz, de Brad Inman és Romain Amalfitano sem tudta értékesíteni lehetõségét.

Mehdi Abeid átadása után Xisco foghatta a fejét, amiért nagy helyzetben kapu fölé küldte a játékszert. A kevés manchesteri lehetõségek közül a szünet elõtt még kettõ várt magára, elõbb Adnan Januzaj passza után Federico Macheda lõtt ballal csúnyán kapu mellé-fölé, majd Bebe lövését blokkolták a védõk, így a Szarkák kapusának szinte dolga sem akadt az elsõ játékrészben.

Mégis a Vörös Ördögöknek elég volt két perc a fordulást követõen, hogy megtörjék a góltalanságot. Januzaj szögletére kiválóan érkezett Thorpe, aki csodás fejessel vette be Alnwick hálóját.

A hazaiak próbáltak azonnal válaszolni, de Newton lövésénél nem kellett dolgoznia Sutherlandnek. Warren Joyce változtatott, Macheda helyett behozta Tom Lawrence-t, Bebét pedig felküldte az egyetlen csatárposztba. Majd egy óra játék után jött az egyenlítés. Jó helyrõl végezhettek el szabadrúgást a hazaiak, Maddison pontrúgása kijött Sutherlandrõl és éppen arra járt Newton, aki közelrõl nem tévesztett, 1-1-re módosítva az állást.

A Newcastle tovább támadott, nem sok jel mutatott arra, hogy a vendégek szereznek újabb góld, ám Joyce csapata megmutatta, ilyen helyzetben is képesek betalálni. Újabb Januzaj szöglet szállt a kapu elé, ahol Michele Fornasier érkezett, majd tõle épp Lawrence elé került a labda, aki közelrõl zörgette meg a hálót, ismét elõnyhöz juttatva a Vörös Ördögöket.

Bebe óriási helyzetet herdált el, a középpályán hazai játékos adott hátra egy passzt rosszul, a védõk megálltak, hiszen lest véltek, ám a partjelzõ jogosan nem lengetett, a portugál pedig begyalogolhatott volna a kapuig akár, azonban 17 méterrõl lõtt, de a felpattanó labdát szinte földkörüli pályára állította.

Lawrence szabadrúgása után a portugál ismét helyzetbe került, de ekkor sem tudott betalálni a kapuba, a másik oldalon pedig Yven Moyo fejelt centikkel kapu mellé. A találkozó végét inkább a Manchester uralta és szinte könnyedén tartotta az eredményt, ám a hosszabbításban Abeid késztette nagy védésre Sutherlandet, aki végül megóvta kapuját egy újabb góltól.


Barclays U21 Premier League
Newcastle United 1-2 Manchester United
Whitley Park

United: Sutherland - Veseli, Wootton, Fornasier, Vermijl - Januzaj(Ekangamene 76.), Thorpe, Tunnicliffe, Cole, Bebe(Hendrie 90.) - Macheda(Lawrence 54.)
Nem használt cserék: James, J.Pereira.

Gólszerzõ: Newton 59' illetve Thorpe 47', Lawrence 65'

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!