Thorpe kitûnik a tömegbõl

Warren Joyce elégedett volt Tom Thorpe hétfõ esti kimagasló teljesítményével a Newcastle elleni U21-es bajnokin aratott gyõzelem során.


A csapatkapitány nyitotta meg a gólgyártást egy fantasztikus fejesgóllal, mielõtt a csereként beálló Tom Lawrence megszerezte volna a vezetést, amellyel a Vörös Ördögök megelõzték a Szarkákat az U21-es bajnoki tabellán.

 

"Tom fantasztikus volt az egész mérkõzés során" - kezdte Joyce a MUTV-nek.

 

"Hátul szeret játszani, de jelen pillanatban nem vagyunk túlzottan sokan a középpályán, ezen a szinten. Megpróbálok mindenkit rotálni, hogy mindenki megfelelõ erõnléti állapotban legyen, és mivel van két-három középhátvédünk is, ezért ezt meg is tehettem."

 

"Õ egyértelmûvel változást hozott a csapat játékába. Mindkét kapu elõtt remekül fejel, nagyon jól szerel, és emellett a labdát is megtartja."

 

Joyce úgy érzi, csapata játéka sokat javult a szünet után egy csalódást keltõ elsõ félidõt követõen, ugyanis Newcastleben mindkét együttes gól nélkül vonulhatott pihenõre, annak ellenére, hogy a vendéglátók számtalan helyzetet dolgoztak ki.

 

"Azt hiszem nagyon rosszak voltunk az elsõ félidõben" - tette hozzá.

 

"Voltak néhányan, akik mintha csak lézengtek volna a pályán, és teljesen máshol jártak - rossz döntéseket hoztak, a labda nélkül pedig nem vették fel a futó emberüket, amelyekbõl számtalan gólt szerezhetett volna az ellenfél."

 

"Szerintem a második játékrész sokkal jobb volt. Már nem annyira volt jellemzõ az a játékunkra, ami az elsõ 45 percben, jobban passzoltunk és a szereléseink is jól sikerültek, amely aztán az egész csapat teljesítményére katalizátorként hatott. A hazaiak tûntek esélyesebbnek, de végül szerintem mi is megérdemelten arattunk gyõzelmet."

 

 

Az ifjú walesi, Lawrence azt követõen, hogy tavaly végzett a Manchester United akadémiáján, és került fel a tartalékok közé, több játéklehetõségre számíthat a jövõben, miután már harmadik gólját szerezte a szezonban.

 

"Tom balszerencsés volt, hogy nem kezdhetett mérkõzéseken."

 

"Olyan türelmes volt, amilyen csak lehetett ebben a helyzetben, mert õ egyébként nagyon tud 'harapni'. De aztán be tud állni, megváltoztatja a dolgokat, most pedig nagyon nagy elégedettséggel tölt el, hogy ilyen hosszú ideje tud velünk edzeni sérülések nélkül."

 

"Rengeteg sérülése volt az elõzõ szezonban, de biztos vagyok benne, hogy a mostani helyzetére építhet a továbbiakban, és egy igazán jó szezont produkálhat még a késõbbiekben."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!