Csökkent a klub összadóssága

Számos mûködési, és szponzori egyezségének köszönhetõen csökkent a Manchester United összadóssága.


Miután a klub jelen pillanatban vezeti a Premier League táblázatát, így a klub legutóbbi pénzügyi adatait látva elmondható, hogy egészséges a helyzet az Old Traffordon, mind a pályán, mind pedig azon kívül.

 

Ugyanis a Manchester United összadóssága 359.7 millió fontra csökkent, miután a klub tulajdonosai az idei elsõ üzleti negyedévben további 62.6 millió font értékû kötvényt 'vonultattak' vissza.

 

Tervek szerint a Vörös Ördögök teljes bevétele elérheti a 2013. júniusában végzõdõ teljes üzleti év alatt a 350-360 millió fontot, nagyban köszönhetõen szponzorok által elõsegített kereskedelmi bevételnövekedésnek, köztük a General Motorsszal kötött hét évre 357 millió fontot szállító mezszponzori szerzõdésnek.

 

 

"A Manchester United egy rekordnak számító elsõ pénzügyi negyedévet tudhat maga mögött, amelyet áthatottak a kereskedelmi akciók, és amely során folytattuk hihetetlen erõs globális jelenlétünk kiaknázását a new media és mobil-, a kiskereskedelmi merchandising és a szponzori bevételek terén" - kezdte Ed Woodward, a Manchester United ügyvezetõ alelnöke.

 

"Emellett a csapat nagyon erõsen kezdte a 2012/13-as szezont - jelenleg elsõ helyen állnak a Premier League-ben, és a Bajnokok Ligája csoportjukban is."

 

A Manchester United 1.3 millió fonttal lett gazdagabb, amiért játékosaik részt vettek a 2012-es Európa-bajnokságon, míg körülbelül 2 millió fontot kaptak azért, amiért az Old Trafford az Olimpia egyik helyszínéül szolgált.

 

A klub televíziós közvetítésbõl származó bevételei zuhanórepülést bemutatva 37,4 %-kal csökkentek, legnagyobb részben a Bajnokok Ligája kieséses rendszerébõl való kimaradásnak köszönhetõen, miután nem sikerült továbbjutniuk a csoportkörbõl az elõzõ szezonban.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!