Szüntessük meg a korán bekapott gólokat!

Sir Alex Ferguson hiszi, hogy a korán bekapott gól olyan szokássá vált a Manchester Unitednél, amely a csapat teljesítményének Achilles-sarka ebben a szezonban - de elismerte, hogy harci szellemük 'hatalmas elismerés a klub karakterét illetõen'.


Ebben az idényben minden sorozatot figyelembe véve a Manchester United már nyolc, drámai fordításos gyõzelmet aratott, amelyek közül a legutóbbit éppen múlt héten, az Aston Villa ellen idegenben sikerült kicsikarni, amikor Javier Hernandez hathatós közremûködésének köszönhetõen két gólos hátrányból 3-2-es sikert könyvelhettek el.

 

Bár az ilyen esetek hatalmas lelkierõrõl és tudásról árulkodnak, Sir Alex Ferguson kijelentette, hogy csapatának muszáj javulnia védekezésben, és nem szabad csak a mérkõzés képét befolyásolni képes játékosokra támaszkodniuk.

 

"Különösen a múlt szombati események tapasztalatát követõen nem szeretnénk két gólos hátrányba kerülni, és mindig onnan harcolni a talpra állásért" - kezdte a skót menedzser.

 

"Egyértelmûen ez a csapat Achilles-sarka egyfelöl ebben a szezonban. Az a tény, hogy vannak olyan játékosaink, akik képesek befolyásolni egy mérkõzés képét, természetesen hatalmas elõny számunkra. Amint Chicharito beállt múlt héten, teljesen megváltozott a mérkõzés."

 

"Erre egyébként nem lehet számítani. Nem számít rá az ember, hogy két gólos hátrányba kerül. Ez egy olyan része a játéknak, amely mindig nehéz. Nem abból fakad ez, hogy bárkit is lebecsülnénk - az egész arról szól, hogy nem számítunk arra, hogy a Manchester United is hátrányba kerülhet. Abban a hitben kell belevágnia egy csapatnak a mérkõzésbe, hogy két gólos elõnybe fog kerülni, nem úgy, hogy pontosan ugyanilyen különbségû hátrányba. De ebben a szezonban ez már elõfordult velünk néhányszor."

 

"Két gólos hátrányba kerültünk a Tottenham ellen is, és csak a balszerencsénken múlt, hogy nem tudtunk visszakapaszkodni. De nem ez történik mindig. Nem egyértelmû, hogy 2-0-s hátrányból mindig képes egy csapat felállni. És ez az a terület, amiben fejlõdnünk kell. Jobban fogunk védekezni. Nem akarjuk elveszíteni az elõnyünket, ahogy azt a múlt héten megtapasztalhattuk."

 

 

Hatalmas pozitívum a Vörös Ördögök késõi fordításaiban, amellett természetesen, hogy a csapat így értékes három pontokkal gazdagodik, az a morális lökés, amely ilyen esetekben áthatja az öltözõt - amely elõnyeivel Sir Alex is pontosan tisztában van.

 

"Ez más érzés" - tette hozzá.

 

"Szerintem az öltözõ is teljesen más. Amikor sikerült ilyen késõi gólokat szerezned, különösen amikor hátrányból állsz fel, az hatással van természetesen az öltözõre is. Ilyenkor nagyobb az izgalmi állapot, ezt pedig már számtalanszor megtapasztalhattuk. Ez hatalmas elismerés a klub karakterét illetõen."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!