Sir Alex: Hamarosan eljön Welbeck ideje

Sir Alex Ferguson szerint Danny Welbecknek türelmesnek kell lennie, hogy ismét szerepet kapjon a United elsõ csapatában, de megígérte a fiatal csatárnak, hogy a jövõben sokkal nagyobb szerepet fog kapni középcsatárként.


Miután egy rendkívül impozáns teljesítménnyel rukkolt elõ az elõzõ szezonban a Longsight-születésû Welbeck, amivel kitûnt a Vörös Ördögök támadói közül, ám Robin van Persie érkezése és Javier Hernandez utóbbi idõben nyújtott kitûnõ formája miatt a fiatal angol válogatott játékos a mérkõzések nagy részén gyakran szorul ki a pálya bal oldalára.
 
"Robin érkezésével és azzal, hogy Wayne is jól van, az õ tapasztalatukat akartuk kihasználni" - mondta Sir Alex  a riportereknek a pénteki sajtótájékoztatón. "Nagyszerû játékosokról beszélünk. Alternatívákat próbálunk teremteni, jó lenne, ha Danny azt érezné, hogy személye fontos számunkra. Jelenleg inkább a szélen kap szerepet, hiszen úgy vélem, képes ott is játszani. A bal oldalról nagy fenyegetést jelent az ellenfél számára, amit már számtalan alkalommal bizonyított is. De azt hiszem, hogy õ egy középcsatár."
 
"Danny remek formában játszott Anglia színeiben. Az idény során eddig nem volt lehetõségünk õt középcsatárként játszatni. De el fog jönni ez az idõ is. Mostanában inkább a pálya bal oldalán számítok rá, ami egy kissé igazságtalan is vele. Ennek ellenére az angol válogatottban középcsatárként megmutatta az igazi értékeit. Ez a poszt az õ helye."
 
Sir Alex-nek meg vannak a lehetõségei a támadóharmadban - négy játékos versenyez két helyért -, amely emlékeztethet az 1998/99-es triplázó csapat egészséges választási problémáira, amikor Andy Cole, Dwigh Yorke, Teddy Sheringham és Ole Gunnar Solskjaer harcoltak a United csatárposztjáért.
 
 
"Teddy [Sheringham] soha sem volt boldog, amikor nem játszhatott és minden bizonnyal Coley is ugyanezt érezte" - tette hozzá Sir Alex. "Napokig mogorva és nyügös volt emiatt. Azt hiszem, ez nagyszerû, hogy a játékosok minden alkalommal játszani szeretnének. Úgy vélem, a lényeg az, ha azt érzik, hogy a szezon során õk is hozzá tudjanak járulni a csapat teljesítményéhez."
 
"Õk [99-ben] úgy érezték, hogy hozzá tudtak tenni a csapat sikereihez. Mindannyian fontos gólokat lõttek, amely okán mindig remek volt a hangulat. Azon legendáink, mint Sheringham és Solskjaer gólt lõttek a Bajnokok Ligája dönõjében, majd az FA-kupa döntõjében Teddy ismét gólt szerzett. Rendkívül fontos szerepe volt a csapatban."
 
Welbeck játékosként még fejlõdni fog, és Sir Alex ezt nagyon jól tudja, ha lehetõséget ad számára, akkor folyamatosan javulni fog a formája. "Tisztességesnek kell lenned velük szemben" - mondta Ferguson. "Rendkívül nehéz döntés volt, hogy a tapasztaltabb játékosaim kimaradtak a kezdõbõl 99-ben. Nem volt könnyû. A nap, amikor megnyertük a bajnokságot, akkor Teddy-t lecseréltem a régi csapata ellen. Úgy éreztem, hogy le kell hoznom, ami persze nem tetszett neki. De mindannyian hozzátettek a csapat sikereihez. Danny is lehetõséget fog kapni."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!