Cole: Kevesebb drámát!

Ha van egyetlen dolog ebben a szezonban, amiben a Manchester United nem szenvedett hiányt, az a szórakoztatás, de az egykori Vörös Ördög Andy Cole kevesebb szívrohamot elõidézõ, utolsó pillanatos fordítást szeretne, rutingyõzelmek helyett.


A Manchester United élen áll mind a Premier Leagueben, mind pedig a Bajnokok Ligája H-csoportjában, azonban minden sorozatott összevéve ebben a szezonban 17 mérkõzésbõl 12 alkalommal kerültek már hátrányba. Persze voltak elkerülhetetlen körülmények - mint a védelmi krízis, amely lassan talán véget ér - de Sir Alex Ferguson is kifejezésre juttatta, hogy túlságosan is rizikós vállalkozás csak a csatárokra bíznia magát egy csapatnak.

 

"Az utóbbi idõben nagyszerû futballt láthattunk a csapattól" - kezdte a klub egykori kiváló csatára, Andy Cole a ManUtd.com-nak.

 

"És a csatáraink, akikkel a csapat rendelkezik, mindig is uralni fogják a címlapokat és elõtérben lesznek. Néha ez nem túl jó a szívritmusunknak, de a pártatlanok legalább jól szórakoznak. És valószínûleg ez jó élmény a szurkolóknak is. De szerintem a menedzser, ha olyan helyzetben lenne, hogy rátudna mutatni, mi az az egyetlen ok, amiért ennyi gólt kapnak, akkor azt azonnal orvosolná ebben a pillanatban."

 

Amikor arról kérdezték, elégedett-e - és talán egy kicsit meglepõdött-e - hogy a United vezeti a bajnokságot, védelmi problémái ellenére, így felelt:

"Nem mondanám, hogy meglepõdtem, mert ha olyan minõségi játékosokkal rendelkezel, mint a United, különösen a támadószekcióban, az mindig esélyt kínál számodra, hogy egy jó sorozatot tudhass magadénak. Szerintem a csapat akkor lendült be igazán, amikor kiemelkedõ teljesítménnyel legyõzték a Newcastle-t. Szerintem az hozta ki a csapatból a lehetõ legjobb játékot, ez pedig mindig pozitív hatással tud lenni."

 

 

Az utóbbi mérkõzéseken látott, eggyel több gólt rúgjunk mint az ellenfelek hozzáállással sokan egyértelmû hasonlóságot látnak a Vörös Ördögök triplázó csapatával. Egy sokkal kiszámíthatóbb korban, azonban a rizikó is sokkal nagyobb.

 

"Egyértelmûen megfigyelhetõ volt a csapat játékában, a mi több gólt fogunk rúgni, mint az ellenfél hozzáállás, és ez amennyire izgalmas tud lenni, annyira reménykedek benne, hogy a fiúk nem folytatják ezt az utat" - tette hozzá Cole.

 

"Nem számít, hogy mit teszel, ha az egész szezonon keresztül folytatod ezt a fajta játékot, az hamar visszaüthet. Persze mindenki szeretne gólokat látni, ahogy én is."

 

"Azonban elõfordulhat, hogy egy napon úgy kapsz gólokat, mint ahogy a szezon elején a Tottenham ellen, hogy a végén nem sikerül talpra állni. Ha azt nézzük, hogy csak a bajnoki szezonban 38 mérkõzés van, akkor azt kell kérdeznünk magunktól: még hányszor sikerülhet ez? Adja Isten, hogy befejezõdjön ez a tendencia, és az ilyen éles meccsek megszûnjenek. De ha a védelem sérültjei visszatérnek, az sokat fog ebben segíteni."

 

Decemberben egy manchesteri derbi közeledése tarthatja lázban az egész világot, de azt megelõzõen a csapat a Premier Leagueben még pályára lép a Norwich City, a Queens Park Rangers, a West Ham United és a Reading ellen is, éppen ezért az egykori angol válogatott csatár úgy érzi, hogy a Unitednek nem kell még annyira elõre tekintenie.

 

"Hihetetlenül fontos, hogy ezeken a mérkõzésen jól szerepeljen a csapat, de mindig is abban a hitben voltam, hogy a Premier Leagueben nincs megnyerhetetlen mérkõzés, minden mérkõzésen vannak kulcspillanatok, amelybõl bármelyik csapat jól kijöhet."

 

"Ebbõl a négy csapatból egyik se feltett kézzel volt pályára lépni a Manchester United ellen. Tavaly láthattunk a Norwich ellen, hogy milyen nehéz velük játszani, míg a QPR és a Readingnek pontokra van szüksége, és akkor még ott van a West Ham is, amely nagyon jól szerepel, és a tabella elsõ felében található. Veszélyes lehet túlzottan elõre tekinteni. Éppen ezért egy futballistának mindig a következõ mérkõzéssel szabad csak foglalkoznia."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!