U21: United 0-1 Aston Villa

A Bajnokok Ligájában történõ törökországi látogatás miatt tegnap este egy szokásosnál fiatalabb manchesteri csapat lépett pályára hazai pályán az Aston Villa ellen és végül a vendégek gyõztek 1-0-ra.


Warren Joyce kénytelen volt rengeteg változtatást eszközölni, mivel több rendszeres kezdõjátékosa a Galatasaray elleni BL meccsre utazott el. Ennek tudatában négy olyan játékos is volt a kezdõben, akik most debütáltak, valamint a csereként beálló Liam Grimshaw is az este folyamán mutatkozott be ezen a szinten.

A meccs eleje leginkább arról szólt, hogy Janoi Donacien vezérletével mennyire remekelt a Villa védelme. Legelsõ alkalommal Bebe veszélyeztetett - aki ezen az estén a csapatkapitányi karszalagot is megkapta - ám ívelését Craig Hill kapus hárította, majd a 14 percben Tom Lawrence és Adnan Januzaj voltak fõszerepben, közel állt a United a vezetés megszerzéséhez, de a Villa kapus nagyot mentett, megõrízve kapuját a góltól.

Jonny Sutherlandnak is dolga akadt, elõbb Michael Drennan szabadrúgását kellett hárítania, majd Jack Grealish fejesénél kellett dolgoznia. Ismét közel került a United a vezetés megszerzéséhez, de ezúttal sem volt szerencséje a csapatnak, Luke Hendrie passza után Januzaj továbbított Lawrence-hez, aki kicselezett egy védõt és már csak a kapus eszén kellett volna túljárnia, azonban Hill nagyszerûen védett.

Ismét a hazai kapu volt veszélyben, Jordan Graham szerzett labdát, majd a rövidre lõtt, de Sutherland kiválóan hárított.

A félidõ végéhez közeledve Bebe lövései kerülték el a kaput, bár egyszer az oldalhálót sikerült megrezegtetnie. Angelo Henriquez, a Vörös Ördögök egyedüli csatára a félidõ során több alkalommal igen elszigetelt pozícióba került, nem sûrûn lehetett megjátszani õt.

Fordulás után a Villa kézben tartotta a meccset és az 52. percben tizenegyeshez jutottak, miután Reece James rántotta le Grahamet. A sértett végezte el a büntetõt, Sutherland az ellenkezõ sarok felé mozdult el.

Joyce cserére szánta el magát, Lawrence helyett Mats Daehli állt be, ám a birminghamiek továbbra is magabiztosan játszottak, ráadásul Charni Ekangamene labdavesztése után Graham lõhetett volna újabb gólt, de Sutherland hárított.

Mason Watkins-Clark fejesét blokkolták, majd Grealish lõtt mellé, miután Frederic Veseli és Bebe között el tudott menni. Ritkán tûnt úgy, hogy a hazaiak egyenlíteni tudnak, ám Bebe centerezése után Veseli elõtt adódott helyzet, de végül kapu fölött hagyta el a játékteret a labda. A második félidõben ez volt az egyetlen valamire való helyzete a hazaiaknak.

Warren Joyce gárdája két éve nem kapott ki hazai pályán, ám ez a vereség azt jelentette, hogy a Villa is a Vörös Ördögök elé került és igen csak össze kell kapniuk magukat a manchesterieknek, hogy az elit körbe kvalifikálják magukat.


Barclays U-21 Premier League
Manchester United 0-1 Aston Villa
Moss Lane

United: Sutherland - Veseli, McCullough, Fornasier, James - Bebe, Ekangamene(Grimshaw 74.), Hendrie(Barmby 76.), Lawrence(Daehli 58.), Januzaj - Henriquez
Nem használt cserék: Gollini, Wilson

Gólszerzõ: Graham 52' (11-es) 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!