Law a klub nagykövete lett

A Vörös Ördögök legendája, Denis Law lett a klub újabb egykori játékosa, aki ezentúl hivatalosan is a Manchester United nagyköveti pozícióját látja majd el.


Szerepe részeként a skót, aki a Unitednél 1962 és 1973 között eltöltött idõszaka alatt 404 mérkõzésen 237 gólt szerzett, számos eseményen fog majd megjelenni a klub képviseletében, reklámozva a csapat munkáját a világban, kapcsolatot tartva a partnerekkel, és az Old Traffordon eltöltött idõszakáról anekdótázva.

 

Kinevezésérõl beszélve, Law elárulta, mekkora megtiszteltetés számára, hogy a Manchester United hivatalos nagyköveteként olyan személyekhez csatlakozhatott, mint Sir Bobby Charlton, Bryan Robson, Gary Neville, Andrew Cole és Peter Schmeichel.

 

"Nagyon örülök és egyben hatalmas büszkeséggel tölt el" - kezdte.

 

"A klub sokat változott az én idõm óta, de a szurkolók támogatása és szenvedélye mit sem csorbult, én pedig már nagyon várom, hogy új szerepemnek köszönhetõen egyre többet találkozhassak velük."

 

 

A sokak által egyáltalán nem méltatlanul a Manchester United valaha volt legjobb játékosai között emlegetett Law 1962-ben - ebben a szezonban ötven éve - rekordösszegnek számító 115 ezer fontért igazolt az Old Traffordra. Azonnal hatalmas kedvenc lett a hazai közönség köreiben, miután bajnoki debütálása során gólt szerzett a West Bromwich Albion ellen 2-2-re végzõdött mérkõzésen.

 

Ezt követõen a Vörös Ördögök történetének egyik legzseniálisabb gólszerzõjévé avanzsált, és azóta is széles körben az egyik legnagyszerûbb játékosnak tartják, aki valaha magára ölthette a klub híres vörös mezét.

 

Denis 1963-ban FA kupa gyõztes lett, bajnoki címet nyert a 64/65-ös, és a 67/68-as szezonban, 1964-ben pedig megkapta az Aranylabdát. Kulcsszerepet játszott abban, hogy a Manchester United 1968-ban bejutott a Bajnokok Európa Kupája (BEK) döntõjébe, ám a végül gyõzelemmel záruló döntõt térdsérülés miatt kénytelen volt kihagyni.

 

A Manchester United ügyvezetõ-igazgatója, David Gill is már nagyon várja, hogy új szerepkörében együtt dolgozhasson az élõlegendával.

 

"Denis Law a futball történetének valaha volt egyik legjobb csatára, a klub történelemkönyvében pedig mindig biztos helye volt" - tette hozzá.

 

"Nagyszerû hír, hogy Denis elfogadta felkérésünket, és a Manchester United nagykövete lett. Õ a klubunk elsõ Aranylabdása, és egy olyan ember, aki ötvözi a humort és a kemény munkát."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!