Szakértõi vélemény a Clujról

A ManUtdFanatics.hu az erdélyi Krónika napilap, és az Erdély FM rádió sportszakértõjével, Boros Miklóssal készített interjút a CFR Cluj elleni Bajnokok Ligája mérkõzést megelõzõen arról, hogy mi várható a két csapat újabb összecsapásán.


ManUtdFanatics.hu: Milyen volt a visszhangja nálatok odahaza a két csapat elsõ mérkõzését követõen?

Boros Miklós: A szurkolók és a média is elégedett volt a csapat játékával, ugyanakkor a többség szerint akár nyerhetett volna is a CFR, ha 1-0-nál Evra nem iktatja ki Sougout. Abból a párharcban volt esélye helyzeteket kihoznia a CFR-nek, a gól is a szenegáli szélsõ elfutásából lett, nélküle viszont meghalt a kontrajáték. A MU egyértelmûen Rooney és Van Persie klasszisának köszönhetõen gyõzött.

 
ManUtdFanatics.hu: Mit tanulhatott a Cluj a két csapat elsõ összecsapásából?

B.M.: Azt, hogy nem ártana egy B-terv a Bajnokok Ligájára. A kontrajáték a legtöbb meccsen bejött, az eddigi hat gyõzelembõl ötöt így ért el a CFR (kivétel a Liberec elleni hazai meccs), de ha nincs Sougou, valami mást is meg kéne próbálni.

 

 
ManUtdFanatics.hu: Mi változott a csapat háza táján az új edzõ, Paulo Sergio érkezése óta?

B.M.: A bajnokságban elkezdte hozni a kötelezõ gyõzelmeket a csapat, amelyek augusztusban és szeptemberben többször is elmaradtak. Ezeken a meccseken jelentõsen megnõtt a labdabirtoklás aránya is, a játékendszer is többnyire 1-4-1-4-1 lett a korábbi 1-4-2-3-1 helyett. A BL-ben semmi, mert ott az új edzõ is ugyanúgy kontrákra játszik és két védekezõ középpályással áll fel, mint az elõzõ, Ioan Andone.

 

ManUtdFanatics.hu: Az utóbbi hetek eredményei, teljesítménye, mit predesztinálnak a mérkõzésre a Clujnak?

B.M.: Kiszámíthatalan, ehhez túl hullámzó idén õsszel úgy a csapat játéka, mint eredményessége. A legutóbbi két bajnoki mérkõzésen amúgy is a "második sor" játszott, csak csereként állt mindkétszer Bastos és Rui Pedro. Így is megnyerte 2-1-re az U elleni kolozsvári derbyt a csapat, majd szombaton 1-1-et játszott Medgyesen. A legerõsebb összeállításban az elmúlt két hétben a BL mellett a Dinamo elleni Román Kupa-negyeddöntõben játszott a CFR, ahol hosszabbítás után gyõzött 2-1-re.    

 

ManUtdFanatics.hu: Mennyire számíthatunk mindent vagy semmit játékra a továbbjutásra hajtó Clujtól? Mekkora nyomás nehezedik rájuk?

B.M.: Nyomás nincs, mert a harmadik hellyel is teljesíti az elvárást, és tavasszal is játszik majd legalább az EL-ben. És hát a három BL-szereplésbõl eddig messze ez a legsikeresebb, 2008-ban és 2010-ben is csak 4-4 pont jött össze. Várhatóan marad az eddigi védekezésre és ellentámadásokra, valamint pontrúgásokra építõ taktika. Sok függ a Manchester összeállításától és a Braga–Galata meccs alakulásától is, hiszen ha a törökök nyerésre állnának, a CFR gyõzelemmel sem elõzheti meg õket.  

 

 

ManUtdFanatics.hu: Kitõl kell tartania az utóbbi idõben látott formája miatt a Manchester Unitednek?

B.M.: Rui Pedrótól. A kis portugál elsõ egy évében egyetlen gólt sem lõtt Kolozsváron, az elmúlt két hónapban viszont már nyolcat: ötöt a bajnokságban plusz a Braga elleni mesterhármas.

 

ManUtdFanatics.hu: Szerinted mennyire lesznek hatással a Clujra az Old Trafford méretei, és hangulata?

B.M.: Semennyire, játszott már azért az elmúlt négy évben néhány hasonló nagy stadionban és pokoli hangulatban a csapat. 

 
ManUtdFanatics.hu: Milyen eredményt tippelsz a mérkõzésre?
B.M.: 1-1, Welbeck és Bastos góljaival.


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!