U21: Southampton 1-1 United

A Manchester United U21-es csapata akciódús és drámai mérkõzésen játszott 1-1-es döntetlent a Southampton otthonában.


A St.Mary's-ben közel 1800 nézõ elõtt zajló meccsen a Vörös Ördögök játszottak jobban az elsõ félidõben, azonban a fordulás után mégis õk kerültek hátrányba Tadanari Lee tizenegyesével. Federico Macheda a 81. percben egyenlíteni tudott, ám nem sokkal késõbb Jesse Lingard a gólvonalon kézzel mentett, ezért kiállították és a vendégek közel kerültek a vereséghez. Azonban Sam Johnstone kivédte a büntetõt, ezzel a döntetlennel záruló találkozó hõse lett.

A hazaiak majdnem vezetést szereztek az elsõ percben, amikor Ryan Tunnicliffe elcsúszott és Emmanuel Mayuka került helyzetbe, de Johnstone hárítani tudott. Ezt követõen a United fokozatosan átvette az irányítást, ám számos lehetõséget elszalasztott, hogy a szünet elõtt megszerezze a vezetést.

Talán Macheda került a legközelebb a gólhoz, Larnell Cole és Davide Petrucci remek megmozdulásai után az olasz csatár a kapufát találta el, de a labda kifelé pattant róla. Sean McGinty balról beívelt labdája súrolta a lécet, majd Cody Cropper mutatott be néhány védést meghiusítva, hogy a keményen dolgozó Angelo Henriquez gólt szerezzen.

Lingard - aki visszatért a Leicestertõl, ahol kölcsönben szerepelt - elõtt is adódott néhány lehetõség, de vagy nem talált kaput, vagy Cropper védett hatékonyan.

A nyomás ellenére a Szentek feljavultak a második félidõre és õk domináltak. Ben Reeves szabadrúgása volt az elsõ veszélyes megmozdulás a hazaiak részérõl, de abból még nem lett gól. Azonban az 55. percben büntetõhöz jutottak a hazaiak, Macheda kezezéséért még nem fújt a játékvezetõ, de Marnick Vermijl Tadanari Lee elleni belépõjét már szabálytalannak ítélte meg. A sértett végezte el a tizenegyest, ellenkezõ irányba lõve a labdát, mint amerre Johnstone mozdult.

A szurkolók egy része már újabb gólnak örült, ám Reeves újabb szabadrúgása végül csak a kapu tetején mozgatta meg a hálót. A United próbált reagálni erre, de Tom Thorpe elszalasztott egy nagy lehetõséget, amikor Petrucci pontrúgását fejelte fölé.

Warren Joyce Henriquez helyett Bebét küldte a pályára, de a portugál nem tudott betalálni a kapuba, miután Macheda lövése kijött a hazai kapusról.

Kilenc perccel a rendes játékidõ vége elõtt Macheda révén jött az egyenlítés. Az olasz csatár elõbb labdát szerzett, amire Tunnicliffe csapott le, Lingardhoz passzolt, a szélsõ lövését azonban Cropper védte, de kipattant róla a labda, Kiko azonban érkezett és kapuba lõtt.

Néhány perccel késõbb igazi dráma zajlott a pályán. Reeves szöglete után nagy kavarodás alakult ki a vendég kapu elõtt, Johnstone nem fért a labdához, Jack Stephens azonban igen, de lövését Lingard a gólvonalon állva, kézzel hárította, majd McGinty szabadított fel egy fejessel. A játékvezetõ azonban látta az esetet és Lingardot jogosan állította ki.

Lee büntetõjét Johnstone hatalmas reflex mozdulattal védeni tudta, megtartva ezzel a döntetlent és az esélyt arra, hogy a United az Aston Villa elleni idegenbeli bajnokin biztosítani tudja helyét az elit körbe.


Barclays U21 Premier League
Southampton 1-1 Manchester United
St.Mary's

United: Johnstone - Vermijl, Thorpe, Fornasier, McGinty - Cole, Tunnicliffe, Petrucci, Lingard - Macheda(Veseli 94.), Henriquez(Bebe 70.)
Nem használt cserék: J.Pereira, Lawrence, Ekangamene

Gólszerzõ: Lee 55' (11-es) illetve Macheda 81'

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!