Giggs visszatér Ausztráliába

Ryan Giggs az egyetlen 'túlélõje' annak a csapatnak, amely 1999-ben Ausztráliában túrázott. A veterán középpályás most visszaemlékezik arra az utazásra, és elõre is tekint a jövõ évi, Sydneyben játszandó mérkõzésre is...


A klub a mai nap folyamán bejelentette, hogy jövõ év júliusában felkészülési túrája keretében az A-League All Star csapatával játszik - mennyire várod, hogy találkozhass az ausztrál szurkolóitokkal?

Nagyszerû lesz. Szerencsés lehetek, hogy ezelõtt [1999-ben] már járhattam ott, és fantasztikus emlékeket õrzök arról a túráról, illetve a szurkolókról. Az volt az elsõ látogatásom Ausztráliában, úgyhogy számomra lenyûgözõ volt, és tudom, hogy az egész csapat élvezte, éppen ezért már el is mondtam a jelenlegi csapattársaimnak, hogy milyen csodás élményben lesz részük jövõre.

 

Milyen dolgokat meséltél nekik?

Igazából leginkább a szurkolókról. Soha nem ér minket meglepetésként, hogy mekkora hatalmas szurkolótáborunk van, és számunkra nincs távolabbi hely Ausztráliánál, de elmondtam nekik, hogy az ottani szurkolók mennyire fanatikusak. Természetesen Ausztráliában az emberek imádják ezt a sportot, és az a túránk a pályán, és azon kívül is fantasztikusra sikeredett.

 

Milyen emlékeket õrzöl a '99-es túráról és a Socceroos elleni mérkõzésekrõl?

Ezek mind nagyon jó élményként maradtak meg bennem. Nagyszerû volt találkozni a szurkolóinkkal. Az elsõ mérkõzésünk Melbourneben került megrendezésre, ahol remek napokat tölthettünk el. Krikett szurkolóként lenyûgözõ élmény volt számomra az MCG-ben játszani, Sydneyben pedig aztán a Stadium of Australiaban léptünk pályára, amely szintén egészen elképesztõ volt. Mindkét helyszínen egy kiemelkedõ stadionban, utánozhatatlan hangulatban játszhattunk.

 

Sok szurkolónak életre szóló álma válhat valóra azáltal, hogy jövõ nyáron élõben láthatja játszani a Vörös Ördögöket...

Igen, ez nagyszerû lesz. Tudjuk, hogy rengeteg szurkolóval rendelkezünk odaát, akik rengeteg áldozatot képesek hozni azért, hogy az éjszaka közepén felkeljenek a meccseink megnézéséhez, de az, hogy láthatják kedvenceiket edzeni és játszani, szerintem majd mindenért kárpótolja õket. Ez emellett nagyon nagy élmény lesz a játékosok számára is, hiszen így méginkább tudatosulhat bennünk, milyen fantasztikus szurkolóink is vannak a világ minden táján, akikkel nagyon szívesen találkozunk, fõleg, ha olyan távoli országból szorítanak értünk, mint Ausztrália.

 

 

Milyen kihívást jelent majd számotokra az All Star csapat?

A felkészülési szezon során a legfontosabb szempont az érõnléti állapotunk. Biztos vagyok benne, hogy lesz néhány nagy név az All Star csapatukban, akikre fel is fogunk készülni. Remélhetõleg egy szórakoztató mérkõzés lesz, ahol nagy kvalitású játékosokat láthat majd a közönség.

 

Van bármilyen lehetõséged arra, hogy az Egyesült Királyságban nyomon kövesd az A-League eseményeit?

Igen, néha. Természetesen láttunk olyan játékosokat oda kerülni a Premier Leaguebõl, mint Robbie Fowler, Emile Heskey, és persze elmaradhatatlanul a mindenki által ismert Alessandro Del Piero, aki ellen volt olyan szerencsében részem, hogy többször is játszhattam, és nálam minden idõk egyik legkedvencebb játékosa. Nagyszerû volt látni, hogy azonnal milyen lökést tudott adni csapatának odaigazolásával.

 

Eltudod képzelni magad, hogy egy napon Ausztráliában játszál?

[Mosolyog] Nem tudom. Minden eddiginél jobban élvezem most a futballt a Unitednél, úgyhogy majd meglátjuk.

 

Számíthatnak arra az ausztrál szurkolók, hogy olyan játékosokat is láthatnak majd játszani a túra során, mint Wayne Rooney vagy Robin van Persie?

Szerintem igen. A menedzser mindig próbál a számára adott lehetõségek szerint a legerõsebb kerettel elutazni egy-egy ilyen túrára. Ez néha nehéznek bizonyul a világbajnokság, vagy Európa-bajnokság miatt, mert bizonyos játékosokra nem számíthat, attól függõen, hogy meddig jutnak el válogatottjukkal az adott tornán. De jövõre nem lesz egy nagy nemzetközi torna se, úgyhogy arra számítok, hogy a nagy játékosaink ott lesznek, köztük Wayne és Robin is, ami biztos hihetetlen élményt jelent majd a szurkolóknak.

 

Végül, ha valaki 1999-ben azt mondja neked, hogy 13 évvel késõbb még mindig vörös mezben fogsz játszani, mi lett volna a reakciód?

Azt mondtam volna, 'kizárt!' [nevet] Én csak megpróbáltam odafigyelni az erõnlétemre, hogy minél inkább meghosszabbíthassam a karrieremet, ez pedig sikerült. Tíz évvel ezelõtt az emberek azt gondolhatták volna, hogy majd 35-36 évesen jön majd el az idõ a visszavonulásra számomra, de szerencsésnek mondhatom magam, hogy azóta ugyanazon menedzser keze alatt játszhatok, aki megfelelõ módon kezel engem és remek játékostársaim vannak, akik szintén sokat segítenek ebben. Ezeknek a dolgoknak az elegyének köszönhetõen tartok ott ahol, és még nagyon élvezem a játékot.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!