Solskjaer: A United a példa számunkra

Ole Gunnar Solskjaer a Moldéval elért egymás utáni második bajnoki címe után az uefa.com-nak mesélt arról, a siker annak tudható be, hogy az edzõi stáb a Manchester Unitednél tanult, ezáltal a DNS-ükbe ivódott a siker iránti vágy.


Azok után, hogy két év alatt kétszer lett norvég bajnok a Moldéval, Ole Gunnar Solskjaer az egyik legnagyobb ígéret az európai edzõk között. A 39 éves menedzser szerint a siker annak is betudható, amit õ és segítõi, Mark Dempsey és Richard Hartis az Old Traffordon tanult.

"Versenyelõnyünk van a stáb miatt, mert a Manchester Unitednél nevelkedtek, emiatt pedig a DNS-ükbe ivódott a siker" - mondta Solskjaer az uefa.com-nak. "Az edzõk filozófiája ugyanaz, amit minden nap teszünk, azzal önmagunkat fejezzük ki, tehetségüket használva, a talajon tartjuk a labdát, gyors, szórakoztató támadó focit erõltetve. Úgyhogy azt kell mondanom, hogy a United a példa számunkra, csak mi alacsonyabb szinten vagyunk."

A közeli Kristiansundban született Solskjaer a Moldénál kezdte karrierjét, majd miután a United 1996-ban 2 millió eurós összeg ellenében megvásárolta õt és játékospályafutása után a Vörös Ördögök fiataljait edzette, visszatért ismét a norvég csapathoz és tavaly, elsõ szezonja végén bajnoki címet szerzett a Moldéval, mely a klub történelme során az elsõ ilyen trófea volt. Solskjaer elválaszthatatlanul összekapcsolódik a Tippeligaen bajnokcsapatával és nem csak azért, amekkora összeget a United kifizetett érte egykoron a Moldénak.

 


"Akkoriban hatalmas összeg volt az a norvég labdarúgásban" - mesélte Ole, miközben az uefa.com munkatársát körbevezette a klub létesítményében. "Sikerült elkölteniük azt a pénzt, de természetesen csak kis része volt az az összeg annak, amit a tulajdonos elköltött."

 


uefa.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!