Manchester United 3-1 Sunderland

A Vörös Ördögök magabiztosan gyõzték le Martin O'Neill csapatát és ezzel ismét hat pontos elõnyre tettek szert.


A hazaiak esélyt sem adtak a Sunderlandnek és már a félidõ elsõ felében eldöntötték a találkozót, miután már a 19. percben két góllal vezettek.

A meccs elején Ashley Young kísérletébe ért bele Mignolet és tolta kapu fölé a labdát, majd egy szögletet követõen Patrice Evra került lövõhelyzetbe, de 13 méterrõl nem talált kaput.

Nem úgy Robin van Persie a 16. percben aki Young beadása után az O'Shea-rõl elé pattanó labdát lõtte a rövid felsõbe, megszerezve a vezetést Sir Alex Ferguson csapatának.

Két perccel késõbb megduplázhatta volna góljai számát a holland csatár, de Jones beadása utáni fejesét nagyszerûen hárította a vendégek kapusa.

A 19. percben jött a United második találata, Tom Cleverley bal szélrõl passzolt vissza Michael Carricknek, aki az ellenfél tizenhatosa elõterébõl azonnal kiugratta a fiatal középpályást, Cleverley pedig a balösszekötõ helyérõl a hosszú sarokba tekert, 2-0 a hazaiaknak.

 


Tovább növelhette volna elõnyét a manchesteri alakulat, elõbb Young beadása után fejelte vissza van Persie a labdát Wayne Rooneynak, aki azonban centikkel a kapu mellé lõtt, majd Evra küzdelmei után a kapu elé érkezõ labdát bólitotta szintén kapu mellé az angol támadó.

A 25. percben egy felívelt labdánál aludt el Rio Ferdinand, McClean szerezte meg tõle a labdát, majd kiszorított helyzetbõl, kissé önzõ módon inkább a kaput célozta meg ahelyett, hogy a középen érkezõ csapattársak egyikét játsza meg, lövését azonban David de Gea hárította. Semmibõl jött ez a sunderlandi helyzet, eddig a pillanatig semmi veszélyt nem jelentettek a hazai kapura. Ezután sem nagyon, bár a félidõ második felében kicsit sikerült beszorítaniuk a Vörös Ördögöket, azonban kapura még így sem voltak igazán veszélyesek.

A fordulás után Sir Alex Carricknek adott pihenõt, helyére Paul Scholes állt be. Két perce volt fenn a pályán a veterán középpályás, amikor azt láthatta, hogy Antonio Valencia jobbról nagyszerûen tette középre a játékszert, az érkezõ Rooney lövése azonban megpattant egy védõn és így a kapufáról a mezõnybe került, majd Young próbált kapura emelni, de kísérlete túl magas lett.

Sunderlandi helyzet jött azonnal, Gardner lõtt 16-ról, de Gea vetõdve oldalra tolta a labdát, Sessegnon csapott le rá, de nagyon kisodródott már, a spanyol kapus pedig remekül védte a sarkot és ismét hárítani tudott.

Erre egy kiváló Young megoldás volt a válasz, a szélsõ van Persie-t ugratta ki, lesrõl szó sem lehetett, a holland pedig a kimozduló Mignolet felett próbálta átemelni a labdát, de végül az emelése elkerülte a kaput.

Közledtünk ahhoz, hogy egy órája tartson a meccs, ezt Rooney "ünnepelte meg" egy góllal, Young és van Persie összjátéka után a csatár kiváló csellel játszotta tisztára magát, majd lõtt laposan a kapu elé, ahol érkezett Wayne és majdnem olyan gólt szerzett, mint néhány éve a Chelsea ellen az Old Traffordon, amikor Ashley Cole nézte végig, ahogy a lábai között elõbukkant Rooney lába.

A biztos vezetés tudatában a skót menedzser azonnal elküldte melegíteni Nemanja Vidicet, aki a 68. percben nagy taps közepette végre ismét pályára léphetett. De õ is tehetetlen volt a 72. percben, amikor Sessegnon balról beívelt labdájára a csereként beálló és egykoron a Unitedben szereplõ Campbell senkitõl sem zavartatva 1 méterrõl fejelt de Gea kapujába, szépítve ezzel.

Kissé fölénybe kerültek a vendégek a meccs utolsó 20 percére, de továbbra sem tudtak hatalmas helyzeteket kialakítani, bár ez a hazaiakra is igaz volt. Nem változott az eredmény, ez a 3-1 azt jelenti, hogy ismét hat pont a Vörös Ördögök elõnye a Cityvel szemben és továbbra is a Unitedé a legjobb gólarány.


Premier League, 17. forduló
Manchester United 3-1 Sunderland
Old Trafford, 75582 nézõ

Vezette: Chris Foy

United: de Gea - Jones, Ferdinand(Vidic 68.), Smalling, Evra - Valencia, Carrick(Scholes 46.), Cleverley(Giggs 73.), Young - Rooney, van Persie
Nem használt cserék: Lindegaard, Hernandez, Welbeck, Fletcher

Sunderland: Mignolet - Cuellar, Bramble, O'Shea, Colback(McFadden 85.) - Johnson(Campbell 68.), Larsson, Gardner, McClean - Sessegnon - Fletcher(Wickham 46.)
Nem használt cserék: Westwood, Saha, Kilgallon, Vaughan

Gólszerzõ: van Persie 16', Cleverley 19', Rooney 59' illetve Campbell 72'

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!