Jones: Jó tanulópénz volt

Phil Jones a United Review-nek adott exkluzív interjújában többek között arról is beszélt, hogy hogyan élte meg a tavalyi kudarc után a városi rivális felett aratott gyõzelmet és hogyan viselte a sérülése alatti hosszú kényszerpihenõt.


A tavalyi szezonban is játszottál a City elleni derbin, milyen érzéssel tölt el a mostani gyõzelem?
Azonfelül, hogy sikerült legyõznünk a Cityt az Etihadban, ez egy fontos bajnoki gyõzelem volt, ami remek érzésekkel tölt el, különösen a tavalyi események után. Ragyogó nap volt ez a számunkra, mivel sikerült megõriznünk a hatpontos elõnyünket. Ez egy õrült játék volt, de úgy gondolom, hogy végig remekül teljesítettünk, és az utolsó percekben szerzett gyõzelem hihetetlen örömöt jelentett. Nagyszerû hangulat volt a mérkõzés után a öltözõben. Szerintem a rajongók is legalább olyan remekül érezték magukat ahogyan mi.
 
Úgy láttam, te nagyon élvezted a ünneplést is...
Mivel a kispad mögött a City szurkolókat kellett hallgatnom majdnem végig a mérkõzés alatt... Igen! Nagyon élveztem a meccs végén az ünneplést, ez egy nagyszerû eredmény és egy igazán jó teljesítmény volt.
 
A tavalyi derby és az utolsó napon elveszített bajnoki cím sarkallt benneteket erre a pozitív teljesítményre?
Azt hiszem a csapat és az edzõ is kiérdemelte már a rajongók bizalmát. Mi minden alkalommal gyõzni akarunk, ahogyan most is. Nagyon keményen dolgoztunk az elmúlt héten és remekül sikerült felkészülnünk a derbire. Az edzõ elmondta nekünk, hogy mit vár tõlünk és hogy hogyan kell majd játszanunk és én azt hiszem sikerült teljesítenünk a kérését. 
 
Patrice Evra azt mondta, mindegy ki ellen játszatok, gyõzni kell, nem engedhettek a elõnyötökbõl, minden egyes megszerzett pont ugyanolyan fontos...
Ez így van, és meg is megcsináltuk. Különösen az elõzõ szezon eseményeire tekintettel, amikor olyan szerencsétlen körülmények között vesztettük el a bajnokságot. Viszont meg kell próbálnunk, felülemelkedni a csalódottságon. Ez az érzés, csak akkor fog eltûnni teljesen, ha a szezon végén a magasba emelhetjük a trófeát. Ez az amit szeretnénk.
 
 
 
Abból a szempontból is jelentõs volt ez a gyõzelem, hogy kétéves hazai veretlenségi sorozatát sikerült megtörnötök a Citynek...
Talán statisztikailag igen, de a mi szempontunkból csak a megszerzett három pontnak van jelentõsége. A Cityt az Etihadban legyõzni valóban nem könnyû feladat, ezért ez valóban egy nagy teljesítmény volt tõlünk.
 
Az elõzõ szezon utolsó napján a Sunderland elleni találkozó megnyerésével már szinte a markotokban volt a trófea, de pár perc leforgása alatt kicsúszott a kezetekbõl a gyõzelem. Hogyan tudnád leírni azt az érzést? 
Õrült rossz volt. Körülbelül 10 másodpercig azt hittük, hogy meg van a cím, amikor jött a hír hogy mégsem. De ezen már túl vagyunk és remekül kezdtük az idei szezont, bár volt néhány botlásunk, de most jó pozícióban vagyunk.
 
A lap májusi számában a menedzser szenvedélyesen beszélt arról, hogy a fiatal játékosok jól véssék a eszükbe, mit éreztek a bajnoki cím elvesztésekor. Ez milyen nyomot hagyott benned?
A legnyomorultabb érzés volt, amit el tudsz képzelni. Az edzõ azt mondta nekünk: "Sose felejtsétek el ezt a napot és ne hagyjátok, hogy újra megtörténjen!" Annak ellenére, hogy fájdalmas emlék, nem szabad elfelejtenünk. Ez egy nagy lecke volt és kemény tanuló pénzt fizettünk. Egyetlen dolgot tehetünk ellene, ki kell használnunk az újabb lehetõséget és meg kell nyernünk a címet!
 
Mennyire frusztrál a sérülésed miatt kihagyott hosszú idõszak, különösen annak a fényében, hogy új játékosok is érkeztek a klubhoz? 
Téptem a hajamat, annyira frusztrált. Minél hamarabb szerettem volna visszatérni, de nem lehetett. El kell fogadnunk, hogy a sérülés a futball része, és türelmesnek kell lennünk, hogy egészségesen és jó formában kerüljünk vissza a csapathoz. De amikor éppen csak felépülsz és pár nap múlva újra ki kell állnod a sorból, az már borzalmasan frusztráló tud lenni. Azt hittem megüt a guta. Szörnyû csak kívülrõl nézni a játékot és érezni, hogy nem lehetsz a részese.
 
Mi segít ilyenkor jobban, a saját akaraterõd vagy a külsõ támogatás? 

Egy kicsit mindkettõ. Az orvosi stáb ennél a klubnál zseniális, nekem csak annyi a dolgom, hogy higgyek bennünk és bízzak abban, hogy a lehetõ leghamarabb sikerül visszanyerni a formámat. Rossz érzés távol lenni a versenytõl, de nagyon fontos a rehabilitáció. Boldog vagyok, hogy újra edzhetek a csapattal és remélhetõleg minél többet kivehetem majd a részem a küzdelembõl. 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!