Swansea City 1-1 Manchester United

A Manchester United fölényéhez ezúttal nem társult három pont, a Swansea pontot rabolt a tabella éllovasától.


Pedig jobban kezdtek a Vörös Ördögök, sokkal többet járatták a labdát ellenfelüknél, bár Vorm kapuját nem igazán veszélyeztették.

Nemanja Vidicet többször kellemetlen helyzetbe hozták a hazaiak, de a védõt vagy kisegítették a társak, vagy az ellenfél játékosa rontott. Wayne Rooney indította el a vendég helyzeteket, a 14. percben 22 méterrõl bombázott, de a bal alsó sarokba tartó labdát Vorm hárítani tudta.

Egy perc múlva Michael Carrick kiváló labdával hozta helyzetbe a védõk mögé beindult Ashley Youngot, a szélsõ azonnal lõtt 15 méterrõl, de a hazai kapus szögletre mentett hatalmas védéssel. Robin van Persie végezte el a sarokrúgást, mely gólpassznak bizonyult, hiszen a labdára Patrice Evra érkezett csodásan és fejelt hat méterrõl a kapuba, 1-0 a Unitednek.

 


A gól után az történt, amit a United akart, a Swansea alig tudott mit kezdeni ellenfelével, David de Gea kapuját pedig egyáltalán nem is veszélyeztették.

Ám a 29. percben mégis kiegyenlítettek a hazaiak. Vidic ragadt be, így De Guzman bár kiszorított helyzetben volt, de kapura tudott lõni, de Gea hárítani tudott, de épp Michu elé került a labda, aki közelrõl nem hibázott, 1-1.

 


Ez lökést adott a walesieknek és a félidõ utolsó harmadában fõleg náluk volt a labda, mégis a legnagyobb helyzet az újabb gól elérésére a vendégek elõtt adódott. Evra remekül ment el a bal szélen szinte az alapvonalig, visszagurított Rooneyhoz, de lövését Vorm fogni tudta.

Fordulás után a Vörös Ördögök ismét térfelére szorították ellenfelüket és mindez a játékrész nagy részében így is maradt. A Swansea néha kontrákkal próbálkozott, melyek végén De Guzman vagy épp Routledge lõtt, ám ezekbõl nem lett gól. Michut nagyon ritkán tudták megjátszani, komoly helyzeteket nem tudtak kialakítani.

A manchesteriek sokkal közelebb álltak az újabb gólhoz, elõbb Young lövését blokkolta önfeláldozóan Williams, majd Rooney szabadrúgását fogta Vorm.

Az angol csatár cserék után kikerült a bal szélre, onnan ívelte a tizenegyes pont környékére a játékszert, van Persie érkezett a passzra és fantasztikus mozdulattal pörgetett kapura, de nem volt szerencséje, a labda a felsõ lécet találta el. Nem ez volt az egyetlen helyzet, ami után a léc rezdült meg, van Persie szöglete után Carrick a rövidnél csúsztatott, ám neki sem volt szerencséje, ekkor is a felsõ léc hárított - ezúttal Vorm segítségével.

Az utolsó 10 percben van Persie és Young lövéseit is blokkolni tudták a hazai védõk, olykor hatalmasat küzdve védekezett a Swansea, mely végül egy pontot ért nekik.

Ezzel a döntetlennel - a szezonban az elsõ a Unitednél - négy ponttal áll a tabella élén Sir Alex Ferguson gárdája.


Premier League, 18.forduló
Swansea City 1-1 Manchester United
Liberty Stadium 20650 nézõ

Vezette: Michael Oliver

Swansea: Vorm - Tiendalli, Chico, Williams, Davies - Dyer, Agustien(Shechter 87.), De Guzman(Moore 70.), Britton(Sung-Yueng 62.), Routledge - Michu
Nem használt cserék: Tremmel, Monk, Graham, Richards

United: De Gea - Jones, Vidic, Evans, Evra - Valencia(Hernandez 62.), Carrick, Cleverley(Scholes 85.), Young - Rooney(Giggs 77.) - van Persie
Nem használt cserék: Lindegaard, Flecher, Welbeck, Büttner

Gólszerzõ: Michu 29 illetve Evra 16'

Sárga lap: Williams, Chico illetve Jones, Rooney, van Persie, Scholes

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!