Ferguson: Élesedõ csata lesz a City ellen

Sir Alex Ferguson szerint a Manchester City remek szezonkezdete még pikánsabbá teszi a szerdai városi derbit.


A Kékek a Unitedhez képest három pontos hátránnyal vágnak neki az örökrangadónak, de ebben a szezonban már begyûjtötték a bajnoki címvédõ Chelsea skalpját, nagyban köszönhetõen a nagy pénzmozgással járó nyári erõsítéseknek. A City szurkolói, akik az elmúlt húsz évben csak a Vörös Ördögök sikereinek árnyékában tengethették mindennapjaikat, most úgy érzi, megfordulhat a város két csapatának erõviszonya a javukra, Sir Alex Ferguson azonban felkészült a szomszédvár által jelentett kihívásra.

 

"A City remek szezonrajtja csak egy újabb élt ad ennek, az általában amúgy sem langyos hangulatú összecsapásnak" - mondta a skót menedzser az Inside Unitednek.

 

 

"Nem hiszem, hogy ezt bárki is megkérdõjelezheti. Tudjuk, hogy mennyi pénzzel rendelkeznek - hiszen öt-hat új igazolással erõsítettek a nyáron - és ezt addig fogják folytatni, amíg nem nyernek meg valamit."

 

"Ez mindenki számára a világos, hogy így lesz, nekünk pedig ezzel meg kell birkóznunk, állnunk kell a sarat."

 

"Õket már komoly esélyesként kell emlegetni a bajnoki címmel kapcsolatban, és nem lehet holnapig várni az ellenlépésekkel, ha náluk már ma elkezdõdtek a törekvések az aranyérem megszerzésére. Biztos vagyok benne, hogy õk is hasonlóan gondolkoznak."

 

A két oldalt illetõen a City of Manchester Stadiumban szerdán este vendégként pályára lépõ Unitedben Ryan Giggs és Luis Nani állapota szolgáltat okot az aggodalomra, illetve az õ nevük mellett található kérdõjel a találkozó elõtt, míg a házigazdák fellebbezést nyújtottak be Mario Balotelli piros lapja ellen, amely értelmében kénytelen lenne kihagyni a városi rangadót. 

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!