Játékosértékelés: United 2-0 West Brom

Lássuk a West Brom elleni mérkõzést a ManUtdFanatics.hu értékelésében...


David de Gea: egyetlen alkalommal akadt dolga, akkor Chris Brunt távoli lövését tökéletesen hárította. Végre ismét kapott gól nélkül hozott le egy meccset, bár most elsõsorban nem az õ bravúrjai kellettek ehhez. - (passz: összes 16, pontos 7, 1 védés)

Chris Smalling: sokkal jobban segítette a támadásokat, mint tette azt az elõzõ találkozón, olykor az ellenfél tizenhatosa környékén is remekül játszott össze a társakkal és a védekezése is rendben volt, bár egyszer könnyen elengedte Odemwingie-t, aki lövést is megereszthetett, valamint a találkozó elején egy igen kérdéses becsúszása volt saját tizenhatosán belül Longgal szemben. 7 (passz: összes 44, pontos 38, 1 szerelés, 1 labdaszerzés, 6 tisztázás)

Nemanja Vidic: a király visszatért! Óriásit dolgozott a pályán, melynek egy "clean sheet" lett a jutalma. Elõre ívelt labdáiban nem igazán lehetett megtalálni a veszélyt, de szögleteknél több alkalommal is õ bólinthatott kapura, ám egyelõre nem voltak ezek sem veszélyesek. Védekezésben hibátlan volt. 8 (passz: összes 42, pontos 31, 1 key passz, 4 szerelés, 4 labdaszerzés, 19 tisztázás, 3 blokk)

Jonny Evans: Longot olykor csak szabálytalanul tudta megállítani, de a második félidõben nagyszerû társa volt Vidicnek és remekül semlegesítette Lukakut beállását követõen. Vérét adta, hogy ne kapjanak gólt. 7 (passz: összes 49, pontos 43, 1 szerelés, 15 tisztázás, 2 blokk)

Patrice Evra: Younggal kiválóan lezárták a United bal szélét és támadásban is jól megértették egymást. Nagyszerû védõmunkáját ezúttal nem tudta góllal ünnepelni, de talán annak jobban örül most, hogy nem kaptak gólt. 7 (passz: összes 54, pontos 50, 2 key passz, 1 labdaszerzés, 3 tisztázás, 1 blokk)

Antonio Valencia: még mindig nem azt a Valenciát láthattuk, akit az elõzõ szezonban, de sokkal több bíztató megoldása volt ezen a találkozón, mint az utóbbi hetek során bármikor. Talán végre kezd közeledni formájához, ami nagyon ráférne. Volt pár remek megoldása - középre lõtt labda, kiugratás - és még gólpassz is a neve mellé írható, de bõven van még hova fejlõdnie. 6 (passz: összes 47, pontos 40, 1 gólpassz, 2 key passz, 2 lövés/0 kaput találó, 2 szerelés, 2 labdaszerzés)

Michael Carrick: mérkõzések óta a United legjobbjai közé sorolható, ez nem volt másképp ezen a találkozón sem, bár most inkább a középpályás védekezése emelhetõ ki, támadásban most nem volt olyan eredményes, mint az elõzõ forduló során. 7 (passz: összes 68, pontos 60, 2 lövés/1 kaput találó, 2 szerelés, 3 labdaszerzés)

Tom Cleverley: néhány csúnyán elszórt labdát követõen párszor nyakig benne volt a szép és gyors megindulások, támadások vezetésében. Kagawával nagyszerûen megértették egymást az elsõ játékrészben. 7 (passz: összes 60, pontos 52, 1 key passz, 3 labdaszerzés)

Ashley Young: az elsõ gól az õ nevéhez fûzõdik leginkább, bár "csak" egy assziszt jutott neki a kilencedik percben. Evrával nagyon jól megértik egymást támadásban és védekezésben is. 7 (passz: összes 31, pontos 26, 1 gólpassz, 4 key passz, 3 lövés/2 kaput találó, 1 szerelés, 1 labdaszerzés)

Shinji Kagawa: talán kissé meglepõ volt, hogy a kezdõben kapott helyet, azonban hosszú kihagyása ellenére többször is szép megoldásokat mutatott. Remekül indította Youngot a vezetõ gól elõtt és majd minden támadásban benne volt az elsõ játékrészben. A szünet utánra nagyon eltûnt, cseréje érthetõ volt, hiszen most tért csak vissza. 6 (passz: összes 31, pontos 30, 2 key passz, 1 lövés/0 kaput találó, 1 szerelés)

Danny Welbeck: végre örülhetett, mert ismét a kezdõben kapott helyet, igazán harcias volt a mezõnyben is. Foster elcsúszása után nem a kapuba pattant róla a labda, majd végignézhette, ahogyan egykori csapattársa a meccs végefelé nagyot mentve hárította a jobb alsóba tartó lövését. Az utóbbi idõben kevés lehetõség jutott neki, nincs is igazán formában és olykor korábban szabadulhatott volna a labdától, vagy épp hozhatta volna helyzetbe csapattársait lövés helyett egy passzal. 6 (passz: összes 30, pontos 27, 3 lövés/2 kaput találó, 2 szerelés, 2 labdaszerzés)


Cserék:

Robin van Persie: beállása után ismét tudott támadásokat vezetni a United és végül egy csodás lövéssel beállította a végeredményt. 7 (passz: összes 9, pontos 7, 2 lövés/2 kaput találó)

Paul Scholes: Carrick mellé kellett egy újabb higgadt ember a középpályára, de sok ideje nem volt nagyot alkotni ezen a meccsen. - (passz: összes 11, pontos 11)


A meccs legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Nemanja Vidic


A játékosértékelés a ManUtdFanatics.hu szerkesztõségének saját véleményén alapul. Ha nem értesz egyet, azt kérjük kultúrált formában hozd nyilvánosságra, egyéb esetben a hozzászólást moderálni, vagy törölni fogjuk. Köszönjük! 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!