Giggs: Az egész csapat dicséretet érdemel

Javier Hernandez és Robin van Persie is a címlapokon szerepel azok után, hogy góljaikkal a United 4-0-ra legyõzte a Wigant, ám Ryan Giggs szerint a kiváló csapat teljesítmény eredménye ez a gyõzelem.


Az új esztendõ elsõ napján a Vörös Ördögök két csatára is kétszer talált be a DW Stadiumban ellenfele hálójába és miközben Giggs üdvözölte a két csatár eredményességét és munkáját, azt is elmondta, hogy szerinte a csapat minden egyes tagja fontos szerepet játszott abban, hogy hét ponttal vezetik a bajnokságot.

"Mindenki csapatként dolgozik - csapatként szerezzük a gólokat, csapatként védekezünk és úgy gondolom, a pálya minden részén keményen dolgoztunk, ezáltal nagyon kevés esélyt adva a Wigannek" - mondta a legenda az MUTV-nek.

"Chicha és Robin zseniálisak voltak ma és nem csak a góljaik miatt. Munkájuk, ahogyan legelöl védekeztek és ezzel kizártak játékosokat, megkönnyítette a középpályásaink feladatát, hogy nyomást tudjanak gyakorolni az ellenfélre. Tapsot érdemelnek a góljaik miatt, de a mezõnyben mutatott munkájuk is nagyon fontos volt számunkra."

"Nagyszerû teljesítmény és eredmény volt ez a srácoktól. Tudtuk, hogy nehéz lesz - tavaly megtapasztaltuk ezt, bár azt megelõzõen nagyon jó mérlegünk volt a Wigan ellen. Mindig tudtuk, hogy keményen kell dolgoznunk, de a meccs alatt nyugodtak voltunk és úgy éreztük, jönniük kell a helyzeteknek."

 


Az eredmény azt jelentette, hogy a United az ünnepi idõszakban megszerezhetõ 12 pontból tizet bezsebelt, Giggs pedig nem volt rest dicsérni Sir Alex Fergusont azért, ahogyan sikerült megõríznie csapata frissességét azok után is, hogy 10 nap alatt négy meccset kellett lejátszaniuk.

"Van egy jó keretünk, a menedzser pedig megfelelõen forgatta a csapatot a meccsekre. A Wigan ellen is frissnek tûntünk és ez a menedzser érdeme. Soha nem tudod, mit jön akkor, amikor tíz nap alatt négy meccset kell játszani és sérülések, fáradtság bukkan fel, éppen ezért le a kalappal olyanok elõtt, mint Carras [Michael Carrick] és Patrice [Evra], akik mindegyik találkozón játszottak és keményen dolgoztak."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!