Ryan mindig harcra kész a Unitedért

Ryan Giggs elmondása szerint fizikálisan és mentálisan még mindig felkészíti magát minden egyes mérkõzésre, de teljes mértékig elfogadja, hogy 39 évesen már nem fog minden héten pályára lépni.


A veterán középpályás játszatásával óvatosan sáfárkodik ebben az idényben Sir Alex Ferguson, de a karácsonyi idõszakban parádés formában játszott, amikor is az ünnepi idõszak négy mérkõzésébõl három alkalommal pályára lépett.

 

Giggs megérti, hogy nem fog minden egyes adandó alkalommal játéklehetõséget kapni, de mindig biztosak lehetnek benne a körülötte lévõk, hogy harcra kész lesz, amikor szükség van rá.

 

"Nehéz, amikor például egy szerdai mérkõzésre kell magadat bevethetõ állapotba hozni, nem játszol, aztán pedig szombatra kell felkészítenie magát az embernek" - kezdte Giggs a Manutd.com-nak.

 

"De az egész csak azon múlik, hogy mennyire figyelsz oda az erõnléti állapotodra, és hogy ha egy szombati meccsre kell csúcsformában lenned, akkor a formádat ne a hét közepére idõzítsd, és akkor játssz pengeélesen."

 

"Egyébként nagyon sok játékos van ehhez hasonló helyzetben, mert hatalmas keretünk van, ezért pedig mindenki nem tud mindig játszani. Az olyanok, mint Scholesy és én a többi játékoshoz képest sokkal kevesebbet játszunk, de tudjuk azt is, hogy készen kell állnunk, amikor szükség van ránk."

 

"Az elmúlt öt-hat év során megváltozott a szerepem a csapaton belül. Tapasztalt játékos vagyok, aki egyfajta õskövület itt a csapatban, ez a pozíció számomra pedig nagyon kényelmes, hiszen így segítségére lehetek a fiatalabb játékosoknak. Nem kezdek már annyi mérkõzésen, mint korábban, de minden csak arról szól, hogy harcra kész tudok-e lenni, amikor kell."

 

 

Giggs továbbra is az egyetlen olyan játékos a történelemben, aki a mostani szezonig bezárólag minden egyes Premier League szezonban gólt tudott szerezni. Egy bajnoki gól még hiányzik számára ebbõl az idénybõl, ezt a hiányt pedig szeretné minél elõbb bepótolni.

 

"Természetesen szeretek gólt szerezni, de ez nem olyan dolog, amely a mindennapokban leginkább foglalkoztat" - tette hozzá.

 

"Egy kicsit úgy érzem, hogy most kezdek kifutni az idõbõl, annak ellenére, hogy a szezon fele még hátra van."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!