Sir Alex Ferguson aggódik a sérülések miatt

Sérülések és vírusok nehezítik a Manchester United felkészülését a Manchester City elleni városi rangadóra.


A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson biztosan nem nevezi a keretbe Ryan Giggset, Owen Hargreavest, de Nani szereplése is kétséges.
 

„Ryan kidõlt, Nani is kétséges, de jelenleg úgy néz ki, nem fogja tudni vállalni a játékot.” – mondta Ferguson.
 

 

Giggs esélye így elszállt térd ín sérülése miatt arra, hogy rekordot döntsön és 34. alkalommal is pályára lépjen a városi derbin. Nani továbbra is a Bajnokok Ligájában elszenvedett ágyékhúzódás miatt kényszerül az oldalvonalon túlra.
 

Owen Hargreves állapotáról honlapunk nem sokkal ez elõtt egy másik cikkben részletesebben beszámolt, a kanadai születésû angol középpályás újabb 5 hétre dõlt ki, ismét térdsérülés miatt.
 

A csapaton végigsöprõ influenza vírus tovább nehezíti a keret összeállítását, számos játékos szereplését kétségessé téve, például Paul Scholes, Dimitar Berbatov és Nemanja Vidic is feltehetõleg a fertõzöttek között vannak.

 

A Wolves elleni gyõzelemmel a United 2 pontra közelítette meg a Liverpooltól vereséget szenvedõ, de továbbra is éllovas Chelseat, azonban a City is csak 3 ponttal van lemaradva a United mögött, ami még kiélezettebbé teszi a városi összecsapást.

 

„A mostani meccs a köztünk és a City között különösen kiélezett lesz.” – így Ferguson.
 

„A City a média középpontjába került a hatalmas költekezéseik és a játékos vásárlási politikájuk miatt, õk a saját módszereikkel próbálják meg elérni céljaikat.”
 

„Olyan feszültség van a derbi elõtt, ami már 10-15 éves nem volt.”
 

 

Hozzátette továbbá Ferguson, hogy: „Nincs jobb érzés, mint gyõzni egy városi derbin, függetlenül attól, hogy mikor van.”
 

A United a tavalyi szezonban kétszer is drámai gyõzelmet aratott a hosszabbításban, egyszer a bajnokságban, egyszer pedig a Ligakupa elõdöntõ visszavágóján.
 

Annak ellenére, hogy a City idén nyáron is hatalmas összegeket költött, Ferguson nem lát garanciát a sikerükre.
 

„Ha egy klubnak van pénze, és el akarja költeni, akkor el is fogja. A Chelsea is ezt tette, sõt még a Sunderland is az 1950-es években.”
 

„Ez nem egy szokatlan dolog, benne van a pakliban. A különbség csak annyi, hogy a City költekezései eddig még nem hoztak eredményt.”
 

„Bármilyen nehéz is ezt mondani, de vitathatatlan, hogy elõbb vagy utóbb meg fogják nyerni a bajokságot, ha így folytatják.”
 

„De ez egy nagyon kemény liga, a City is felismerte már ezt a tényt.”
 

 

BBC Sport


BBC Sport

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!