Ferguson a klubhûséget méltatja

Sir Alex Ferguson nagy tisztelõje a riválisok hûséges játékosainak, Steven Gerrardnak és Jamie Carraghernek, továbbá szintén nagyra méltatja a United legendáinak, Paul Scholesnak és Ryan Giggsnek a klub iránti hûségét.


A United menedzsere elismeri, hogy az idõk változnak és számtalan tengerentúli csillag megfordult már a Premier League-ben, de úgy véli, hogy ez semmit sem von le a vasárnapi küzdelem szenvedélyébõl.
 
Különösen ádáz versengés folyt a régmúltban a két klub között, amikor mindkét oldal saját nevelésû játékosait vonultatta fel egymás ellen, könnyû tehát megérteni, hogy ez a rivalizálás továbbra is fenn áll a két angol labdarúgó óriás között, melyet csak fokoznak minkét részrõl a klubok legendái.
 
"Kizárt, hogy Steven Gerrard vagy Jamie Carragher klubot váltsanak" - mondta Ferguson. "Ezek az emberek a Liverpoolból mennek nyugdíjba."
 
"A mai futballban ez egy csodálatos teljesítménynek számít, mert már egyre kevesebb a hozzájuk hasonló hûséges játékos. A Liverpoolhoz hasonlóan mi is rendkívül szerencsések vagyunk, hogy olyan nevek erõsítenek bennünket, mint Giggs és Scholes. Szerintem ez fantasztikus. És itt kell megemlítenem Gary Nevillet is , aki sajnos sérülései miatt volt kénytelen befejezni futballkarrierjét, de biztos vagyok abban, ha ezek nem akadályozták volna, még mindig a Unitedben játszana."
 
 
A menedzser elismeri, hogy a klubhûséget nem olyan egyszerû fenntartani a külföldrõl igazolt futballistáknál, annak ellenére, hogy a United ezen a téren is szép eredményeket ért már el az évek során. 
 
"A külföldrõl érkezett játékosok könnyebben igazolnak másik csapatba, de mi általában éppen ezért kötünk hosszútávú szerzõdéseket a játékosokkal" - ismeri be a skót tréner. "Szerencsések voltunk, amikor Cristiano Ronaldót hat, Peter Schmeichelt pedig nyolc évre tudtuk a klubnál marasztalni. És remek dolog, hogy Evra és Nemanja Vidic is már hét éve erõsítik a klubot."
 
"Annak ellenére, hogy nem lesz túl sok saját nevelésû manchesteri, illetve liverpooli játékos a hétvégi kezdõkben, azt hiszem a szenvedély mégsem fog hiányozni a pályáról. De ezt majd láthatja is mindenki. Mindkét csapat 100 százalékos elkötelezettséggel harcol majd. Ha visszanézünk láthatjuk, van néhány nagy legenda, akiknek a neve egybeforrt a Uniteddel. Gyerekkoruk óta a United volt az álmuk és az egész életüket a klubnak szentelték, mint például Scholes, Giggsy és Neville."
 
"A Liverpoolnál hasonlóképpen vannak régi nagy nevek Ian Rush, Jimmy Case, Sammy Lee, akik egyszerûen beleszülettek a rivalizálásba és ezek kitörölhetetlen emlékek maradnak a játékosokban és a szurkolókban egyaránt. "
 

Sir Alex elsõ gyõzelmét 1986-ban aratta a Liverpool felett az Anfielden.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!