Manchester United 2-1 Liverpool

A Vörös Ördögök nagy csatában legyõzték a Liverpoolt, ezzel jelenleg tíz ponttal vezet a Manchester City elõtt, amely hamarosan az Emirates-ben lép pályára.


Nem estek egymásnak a csapatok, óvatosan lépett fel mindkét gárda a meccs elején, a kapuk nem álltak tûz alatt egészen a 19. percig, amikor a hazaiak csodásan passzolgattak a Liverpool tizenhatosa elõtt, majd kikerült a labda Patrice Evrához. A védõ laposan lõtt középre, Robin van Persie pedig gyönyörû gólt ragasztott Reina hálójába, 1-0.

 


Sir Alex Ferguson csapata sokkal jobban játszott az elsõ játékrészben, a vendégek képtelenek voltak bejutni a hazai tizenhatosra. Két szabadrúgást próbáltak felívelni, de ezek sem okoztak munkát David de Gea számára.

Van Persie közel járt második góljához is, miután Ashley Young remekül ugratta ki, de a csatár 15 méterrõl kapu fölé bombázott.

Ezen a meccsen kezdõként van Persie csatárpárosaként szereplõ Danny Welbeck is helyzetekbe került, de lövéseibõl nem lett gól vagy blokk, vagy pontatlan lövés miatt. A játékrész végén két hatalmas helyzete volt a Unitednek. Elõször Young ívelését fejelte rossz helyre Allen, az érkezõ Tom Cleverley csodás lövése centikkel kerülte el a kaput. Ezt követõen Michael Carrick ívelt zseniális labdát Rafael elé, aki kiválóan vette át, bár kicsit elvesztette egyensúlyát, mégis középre tudott passzolni, van Persie sarokkal tette kapura, de védõrõl kipattant, az érkezõ Shinji Kagawa pedig nem fért a játékszerhez. Megúszta a Pool, maradt az egy gólos elõny a United számára.

Fordulás után ott folytatták a hazaiak, ahol a szünet elõtt abbahagyták, sorra kapták a szabadrúgásokat jobbnál-jobb helyzetekbõl, de nem sikerült betalálni Reina kapujába.

Az 53. percben Evra indította nagyszerûen Welbecket, akit Skrtel lerántott, Howard Webb azonban csak sárga lapot adott a szlováknak. A szabadrúgáshoz van Persie állt oda, remek labdát tekert a kapu elé, az érkezõ Evra pedig kiváló fejessel szerzett vezetést, azonban nem õ, hanem Nemanja Vidic lett a hivatalos gólszerzõ, miután a szerb védõn még kissé megpattant a labda, 2-0 a hazaiaknak.

Sokáig azonban nem örülhettek a manchesteriek, mert a Liverpool labdát szerzett a hazai tizenhatos elõterében, Gerrard tüzelt, de Gea védett, de a kiütött labdára Sturridge érkezett és szépített az 57. percben.

A vendég gól felébresztette a Mersey-partján székelõ 18-szoros bajnokot, melynek legveszélyesebb játékosa a friss igazolás Sturridge volt, ám a fiatal angol, ahogyan a társai legtöbbször csak kapu mellé talált.

A meccs utolsó negyedében beszorította ellenfelét a Pool, ám a hazaiak védekezése nagyon jól mûködött és komoly helyzet csak a 85. percben alakult ki, ám Sturridge ekkor sem talált kaput.

Maradt a 2-1, ezzel a Vörös Ördögök továbbra is magabiztosan vezetik a bajnokságot.

 

 

Premier League, 22.forduló

Manchester United 2-1 Liverpool

Old Trafford, 75501 nézõ

 

Vezette: Howard Webb

 

United: de Gea - Rafael, Ferdinand, Vidic(Smalling 80.), Evra - Young(Valencia 46.), Carrick, Cleverley, Kagawa(Jones 77.) - Welbeck, van Persie

Nem használt cserék: Amos, Anderson, Hernandez, Giggs

 

Liverpool: Reina - Wisdom, Skrtel, Agger, Johnson - Lucas(Sturridge 46.), Allen(Henderson 80.), Gerrard - Downing, Suarez, Sterling(Borini 62.)

Nem használt cserék: Jones, Carragher, Shelvey, Robinson

 

Gólszerzõ: van Persie 19', Vidic 54' illetve Sturridge 57' 

 

Sárga lap: Evra illetve Lucas, Skrtel, Agger, Johnson

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!