Manchester United 1-0 West Ham United

Alacsony színvonalú összecsapást hozott a két United csatája és végül Wayne Rooney gólja döntött.


Két ellentétes félidõt hozott az FA-kupa harmadik fordulójának újrajátszott mérkõzése, az elsõ játékrész rendkívül unalmasra sikerült, mégis ebben esett gól, míg a szünet után nõtt az iram, de az utolsó pillanatokban sokat hibáztak a csapatok.

A nulla fok alatti hõmérséklet a játékosokat nem nagyon ösztönözte a minél több mozgásra, lassan pörgött fel mindenki a pályán.

Az elsõ említésre méltó jelenet a 6. percben történt, ekkor Alexander Büttner lövését láthattuk, amely azonban elkerülte a bal felsõ sarkot. Három perc múlva viszont már a játékszer nem került el semmit - maximum a vendégek játékosait. Anderson ugratta ki a leshatáron Javier Hernandezt, a mexikói kiválóan centerezett az érkezõ Wayne Rooneyhoz, aki könnyedén juttatta a labdát Jaaskalainen kapujába, 1-0 a Manchesternek.

 


Egy gól akár jót is tehetett volna a meccsnek, de ez most nem az a gól volt. Ez a találat csak rontott az amúgy sem õrületes iramon.

Majd fél órát játszottak már a csapatok, amikor egy jobb oldali szöglet után középrõl Antonio Valencia adott remek passzt Naninak, a portugál lõtt, de Potts a gólvonal elõl mentett. Rögtön ezt követõen Chris Smalling bólinthatott 10 méterrõl, de a finn kapus könnyen védett.

A másik kapunál Anders Lindegaardnak kétszer kellett hárítani a félidõ során Vaz Te próbálkozásai után, de minkét alkalommal könnyedén végezte el feladatát.

A szünet elõtti melegedés elõtt még egy Nani bomba próbálta megtalálni az alapvonal és a tizenhatos vonalának találkozási pontját, valamint Rooney sokkal jobb próbálkozásáért kellett nagyot nyújtóznia Jaaskalainennek.

Fordulás után kicsit emeltek a tempón a csapatok, a West Ham sokkal többet próbált támadni, mégis majdnem a Vörös Ördögök lõttek újabb gólt. Rafael megindulása után Diarra aludt el pár pillanatra, Hernandez lecsapott a labdára, ám ajtó-ablak helyzetben csúnyán kapu fölé tüzelt.

Kezdte beszorítani ellenfelét a londoni gárda. Folyamatosan a hazai térfélen járatták a labdát, de a United állta a sarat, még ha olykor a védõk saját maguknak nehezítették meg a dolgot azzal, hogy ezen a napon nem igazán sikerült a beívelt labdákat tizenhatoson kívülre tisztázniuk.

Hatvankét percnyi játék után a talán legnagyobb helyzet alakult ki a Kalapácsosok elõtt. Phil Jones rosszul ért a labdába, Taylor lõtte kapu elé a jobb összekötõ helyérõl azt, ám éppen Rafaelt találta meg, aki menteni tudott. Két perccel késõbb Taylor ezúttal lövésre szánta el magát, de kapu fölé szállt a játékszer.

A félidõ közepének legérdekesebb pillanatai talán a cserék voltak, komolyabb dolgok nem igazán dobogtatták meg a szurkolók szívét. Már csak 12 perc volt hátra, amikor Ryan Giggs a WHU térfelének bal szélén csinált bolondot pár ellenfelébõl, majd be akarta adni a labdát, de Spence kezérõl lepattant az, Dowd pedig azonnal a büntetõpontra mutatott. Korábban a túlsó kapu elõtt hasonló esetet nem vett észre Rafaelnél.

A tizenegyest Rooney lõtte...a Stretford Endre, maradt az 1-0. 

 


A meccs végére mégis jutott még egy találat, Giggs passzát Hernandez lõtte be, azonban apró szépséghibája a dolognak, hogy a mexikói csatár métres lesen volt, amit a partjelzõ is látott, így az eredmény ezúttal sem változott.

Ezzel a gyõzelemmel a Vörös Ördögök ott vannak a negyedik körbenés a Fulhamet fogadják tíz nap múlva.


FA-kupa, 3. forduló
Manchester United 1-0 West Ham
Old Trafford, 71081 nézõ

Vezette: Phil Dowd

United: Lindegaard - Rafael, Smalling, Jones, Büttner - Valencia, Anderson(Carrick 67.), Giggs, Nani(Scholes 77.)- Rooney, Hernandez
Nem használt cserék: Amos, Ferdinand, Kagawa, van Persie

West Ham: Jaaskalainen - Spence, Tomkins, Reid, Potts - Diarra, O'Neill, Diame(Collison 65.) - Taylor, Cole(Nolan 65.), Vaz Te(Elliott 78.)
Nem hazsnált cserék: Spiegel, Demel, Jarvis, Lledget

Gólszerzõ: Rooney 9'

Sárga lap: Scholes illetve Nolan, Spence

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!