Ferguson: A City jó alapokon nyugszik

Sir Alex Ferguson szerint a városi rivális Manchester City olyan alapokra építkezik, amelyek segíthetik abban, hogy sikereket érjenek el.


Az Abu-Dhabi Group 2008-as hatalomátvétele óta a City számos nagynév Manchesterbe csábításával rázta meg az angol futballt, és azóta esélyessé nõtték ki magukat minden sorozatban a végsõ gyõzelemre is. A közel határtalan pénzmennyiséggel és értékekkel rendelkezõ klubnál garanciát jelent Roberto Mancini számára, hogy hosszú távon egy sikeres csapat jöhet össze, amihez a létfontosságú stabilitás már megvan az Eastlandsen.

 

"Abban az évben, amikor ide kerültem az Aberdeentõl, a City kiesett a másodosztályba, és sokáig ott is ragadtak" - kezdte emlékei felidézését Sir Alex.

 

"Ezt követõen hosszú évekig lifteztek az elsõ és a másodosztály között, de mostanra már biztos alapokon állnak, köszönhetõen a biztos háttérnek, és a megfelelõen kialakított struktúrának. Csak az utóbbi években lehet ténylegesen megfigyelni, hogy a Citybõl milyen klub is lehet."

 

"Kedvelem Robertot, õ egy nagyon jó edzõ. Nehéz dolga volt, amikor egy csapatnyi játékost adtak a kezébe elsõre, hogy szervezze õket egységbe, és hogy hozza a saját stábját, hogy olyan emberek vegyék körül, akikben megbízik. Nem gondolom, hogy ez olyan könnyû dolog lenne a nagy kluboknál. De nagyon jól végzi a munkáját."

 

A Kékek vezetõségének és infrastrukturális lehetõségeinek dicsérete mellett Sir Alex Ferguson türelemre is inti az Easlands közönségét - szerinte ugyanis veszélyes játék olyan meggondolatlanságokba belemenni, mint amikor Carlos Tevez eligazolásakor "Welcome to Manchester" plakátok lepték el a várost.

 

 

"Ha bárki megkérdezi a szurkolóikat, elõbb jobban szeretnének egy városon átmenõ trófea parádén részt venni, mint, hogy megnyerjék" - mondta mosolyogva a skót menedzser.

 

"Van már egy City szurkoló, aki magára tetováltatta, hogy Bajnokok Ligája-gyõztesek."

 

"Az emberek elrugaszkodtak a valóság talajáról. Sajnos a szurkolók ugyanolyan rosszak, mint az igazgatók. Ahogy mondtam, az emberek elõbb ünnepelnének az egész városban egy megszerzett trófeát, mint hogy a csapat megnyerje azt. Hajlamosak elkiabálni a sikereket."

 

"Nem hiszem, hogy büszkék lehetnének a Tevez-poszterre. Nem értem, hogyan gondolhatták azt, hogy több pontot vehetnek el tõlünk annál, mint hogy a pályán összecsapunk. Már akkor is mondtam, hogy buta dolognak tartom ezt a dolgot, és szerintem mostanra már õk is így gondolkodnak."

 

"Lehet, hogy ez néhány szurkolónak megérte, de a többségüknek biztos nem. Szerintem sok szurkolójuk szégyelte magát."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!