Taktikai elõnézet: Spurs - United

A Manchester United Észak-Londonba utazik, hogy újra szembenézzen a Tottenham Hotspur legénységével a hétvége talán leginkább várt mérkõzésén.


A Spurs pozitív eredményei a szezonban egy magabiztos negyedik helyet jelentenek a bajnokság tabelláján és az FA-kupában is szépen menetelnek elõre. De a januári csípõs hideg zord valósága a múlt heti, QPR elleni 0-0-ás döntetlennel csalódást hozott Andre Villas-Boas gárdájának. 

 
Bár a Spursnek már ebben a szezonban sikerült 3-2-es gyõzelemmel hazatérniük a Old Traffordról, a Vörös Ördögök sokat erõsödtek szeptember óta. Többek között Robin van Persie-nek sikerült tökéletesen beilleszkednie és remek összhangot kialakítva társaival, hatalmas veszélyt jelentve az ellenfél kapujára. De említésre méltó a Carrick-Cleverley páros ereje a United középpályáján, Rafael fejlõdése és a védelem megerõsödése Vidic visszatérésével, továbbá az újonnan alakult Smalling-Jones központi védõpáros legutóbb mutatott nagyszerû teljesítménye.
 
De nem szabad azt sem említésen kívül hagyni, hogy Antonio Valencia nem igazán tudott ebben a szezonban megfelelni a 7-es szám adta kihívásoknak, ezért a United jelenleg törött szárnnyal kénytelen versenyt repülni.
 
A Spurs ellen pedig igazán nagy szüksége lenne a Vörös Ördögöknek egy igazán erõs jobb szárnyra, mivel AVB minden bizonnyal a idei szezonban remekül szereplõ Gareth Bale-re fog építkezni, kihasználva a vendégek gyenge pontját.
 
 
Bár elmondható, hogy Rafael hatalmas fejlõdésen ment keresztül és az idei szezonban bátran számíthatott remek, egyenletes teljesítményére Sir Alex, de Bale ellen a jobb oldal teljes szélességében és mélységében hatékony együttmûködésre lesz szükség. Valenciának és Rafaelnek csak jól összehangolt munkája akadályozhatja meg a hazaiak erõsségének fenyegetését. Ha a Vörös Ördögök szélsõi mind a támadásban, mind a védekezésben meg akarnak felelni, nagy erõpróbának lesznek kitéve ma délután a White Hart Lane-en. 
 
De a hazaiak sem lesznek könnyû helyzetben, mivel nem kisebb támadóerõvel kell szembesülniük, mint a kettõs fenyegetést jelentõ Rooney - Van Persie páros, akiket valószínûleg - a legutóbb remek formában játszó - Welbeck fog szélrõl erõsíteni.
 
 
Ezzel szemben AVB nem számíthat az Afrika Nemzetek Kupáján szereplõ Emmanuel Adebayorral. Bár már több alkalommal is bizonyított Jermain Defoe a Spurs élén Clint Dempseyvel a háta mögött, de a United középpályája a legutóbb tökéletesen képes volt a Liverpool támadásait is megbénítani Suarez elszigetelésével. Defoe-nak nagy szüksége lesz Dempsey támogatására, de ehhez a fantasztikus formában lévõ Michael Carricket kell majd kijátszania.
 
 
A Tottenham középpályája nagyban gyengült Sandro hiányával. Dempsey kezében lesz leginkább a szervezés, de a hazaiak középpályája csak úgy lehet hatékony, ha Scott Parker képes helytállni és gyorsan fel tudja venni a ritmust, hogy tökéletes összhangba kerüljön társaival.
 
Adebayor hiányában AVB valószínûleg visszatér a decemberig eredményesen játszó 4-2-3-1-es formációhoz, míg SAF a jól bevált 4-4-2, 4-4-1-1-es változatát fogja játszani elöl Van Persie-vel és az õt támogató Rooneyval.
 
Összegezve mindkét gárda erõsségeit és gyenge pontjait, az angol bajnokságban már közhelynek számító következtetésre jutunk, azaz: bármi megtörténhet ma a White Hart Lane-en.
 
A Spurs a hazai pálya elõnyeit és a Vörös Ördögök szárnyainak gyengeségét kihasználva fog játszani, míg a vendégek erõs középpályájukra építkezve a Rooney - Van Persie páros kettõs fenyegetést jelentõ támadóerejével fog operálni.
 
Források: http://thepremierleagueowl.com, soccerwithoutlimits.com

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!