Tottenham Hotspur 1-1 Manchester United

Az utolsó percig gyõzelemre álltak a Vörös Ördögök, azonban a végén Clint Dempsey egyenlíteni tudott.


A találkozó elõtt kérdéses volt, hogy a londoni hatalmas havazások miatt egyáltalán lejátszák-e a mérkõzést, azonban Chris oy játékvezetõ a pálya megtekintése után játékra alkalmasnak találta azt.

A hóesés nem tett jót az összecsapásnak, ami igen langyos tempóban indult. A talaj olykor megtréfálta a játékosokat, fõleg a hosszú labdák esetében, amiket talán nem is kellett volna erõltetni ilyen körülmények között.

Tizenhárom perc kellett az elsõ érdemleges eseményhez, ekkor Phil Jones ívelését fejelte kapura Robin van Persie-hez, a holland fejese azonban könnyû csemege volt a hazaiak kapusa számára. A következõ percben David de Gea is munkát kapott, Lennon lövését ütötte ki a spanyol kapus, majd az érkezõ Defoe próbálkozását is hárította, aki azonban lesen volt már.

Közeledtünk az elsõ fél óra végéhez, amikor a Vörös Ördögök csodálatos passzokkal hozták fel a labdát a Spurs tizenhatosáig. Danny Welbeck tette ki Tom Cleverleyhez a labdát, aki a tizenhatos szélétõl ívelt a hosszúra, az érkezõ van Persie pedig 6 méterrõl bólintott Lloris kapujába, 1-0 a Unitednek.

 


Defoe váratlan próbálkozását védte remekül de Gea a bal alsó sarok elõtt, majd Lennon beívelését Rafael éppen Bale elé fejelte, a szélsõ 16-ról bombázott, a Rio Ferdinandon megpattanó labdát de Gea hatalmas bravúrral, lábbal védte, megmentve a csapatát a góltól, így a United elõnyével vonulhattak a csapatok szünetre.

A második játékrész elsõ percében ismét Defoe lõtt, de nem talált kaput, majd Patrice Evra, Shinji Kagawa, Welbeck volt a labda útja, a fiatal csatár próbálkozását azonban a hazai védõk blokkolták.

Hat perc telt el a szünet végétõl, amikor Dembelé tört be a védõk között, majd óriási helyzetbe hozta Dempseyt, az amerikai lövését azonban de Gea elképesztõ védéssel hárította - ismét lábbal!

A Spursnél volt többet a labda, próbáltak helyzeteket kialakítani, de Sir Alex Ferguson gárdája remekül védte saját kapuját és a védekezésbõl próbált kontrákat kialakítani. Wayne Rooney beállása után egybõl elesett Caulker belépõje után, Foy azonban továbbot intett, Rooney pedig a partjelzõnél reklamált büntetõ után.

A 75. percben szépen hozta fel a jobb szélen a vendég csapat, majd Jones lõtte középre a játékszert, van Persie közelrõl kapura tette azt, de Lloris védeni tudott, ráadásul les is volt már.

Nem sokkal ezt követõen nagy helyzetbe került a Tottenham. Lennon verte meg Evrát, majd Defoe-hoz passzolt. Az angol csatár helyzetbe került, azonban Ferdinand még visszaért és hihetetlen blokkal szögletre mentett. A 86. percben ismét a veterán védõ volt a fõszereplõ, aki Bale lövésébe tette bele a fejét és így kerülte el a labda a United kapuját.

Három percnyi hosszabbítás utolsó percében járt a találkozó, amikor a csereként beálló Assou-Ekotto ívelését de Gea rosszul, éppen Lennon elé ütötte, aki azonnal középre lõtt, megtalálva ezzel Dempseyt, az amerikai pedig a jobb alsóba lõtt, kiegyenlítve a meccset.

Ez a döntetlen azt jelenti, hogy a Unitednek 5 pontos elõnye van a Premier League tabelláján a második Man Cityvel szemben.


Premier League, 23. forduló
Tottenham Hotspur 1-1 Manchester United
White Hart Lane, 35956 nézõ

Vezette: Chris Foy

Spurs: Lloris - Walker, Dawson, Caulker, Naughton(Assou-Ekotto 64.) - Parker(Huddlestone 80.), Dembelé - Lennon, Dempsey, Bale - Defoe
Nem használt cserék: Friedel, Sigurdsson, Vertonghen, Townsend, Livermore

United: de Gea - Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra - Jones, Carrick, Cleverley(Valencia 75.) - Kagawa(Rooney 62.), Welbeck, van Persie
Nem használt cserék: Lindegaard, Anderson, Giggs, Smalling, Hernandez

Gólszerzõ: Dempsey 93' illetve van Persie 25'

Sárga lap: Dawson illetve Carrick, Rafael, Evra, Rooney
 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!