Silvestre: A túrák utánozhatatlanok

Mikael Silvestre egy 'nagyon egyedi élménynek' tartja azt, amikor a Manchester Uniteddel nyári túrákra mehetett.


A Vörös Ördögök egykori védõje, aki az elmúlt hónapokban a felnõtt csapat edzéseit látogatta, miután új klubot keres magának, Amerikába, Dél-Afrikába és Ázsiába is eljuthatott a csapat tagjaként töltött idõszaka alatt.

 

Silvestre elmondása szerint az a fogadtatás, amelyet a szurkolóiktól kaptak, legyen az a világ bármely pontján, mindig lenyûgözte õket, és bár a túrák nagy kihívást jelentettek az erõnlét és az utazások szempontjából, így is nagyon emlékezetesek számára.

 

"Ez egy nagyon egyedi élmény, mert szinte minden egyes nap során egy új helyet, és egy új várost fedezhettünk fel" - kezdte a Manutd.com-nak a francia bekk.

 

"Néha olyan érzésünk volt a túrákon, mintha a rocksztárok lennénk - nekik koncertjeik vannak, amíg nekünk meccseink, de ezt leszámítva ugyanabban a helyzetben vagyunk azt illetõen, hogy egy városban csak egy napot töltünk el, és már megyünk is tovább, másra készülünk. És a reakciók, amiket kapunk ugyanolyan, mint a legnagyobb sztároknál!"

 

"Ez az a dolog, ami a leginkább kiemelkedik a túrák esetében - a szívélyes fogadtatás, akárhol is jártunk. Az Amerikai Egyesült Államok egy kicsit csendesebb, de a többi hely, ahol jártunk, mint például Dél-Afrika, és Ázsia lenyûgözõ volt, mert mindenhol csak szurkolók hemzsegtek, akik hihetetlenül izgatottak voltak, hogy minket láthatnak."

 

"Meg lehet nézni a számokat, hogy milyen nagy szurkolói bázissal rendelkezik a klub Ázsiában, de addig az ember ezt nem is tudja felmérni, amíg meg nem tapasztalja. Bárhova mész, testõrökre van szükséged! Elõször ez egy picit félelmetesnek hat, de emellett remek érzés is egyben, hogy ilyen népszerû a klub arrafelé."

 

 

Míg a túrák folyamatosan egyre nagyobb méretûek és sûrûbbek, köszönhetõen a pályán kívüli elfoglaltságoknak, a szponzori eseményeknek, egyúttal leginkább arra szolgálnak, hogy felkészítsék a játékosokat az elõttük álló szezonra.

 

"Itt, a felkészülési idõszakban szerezi meg a játékos a szükséges erõnlétet az egész szezonra" - tette hozzá.

 

"A túra legnagyobb kihívása valószínûleg a sok utazással járó idõeltolódás elviselése és az edzésmunka, és a forróság, illetve a pára is nagyon kemény lehet. Az olyan helyeken, mint Ázsia, akár 80%-os páratartalom is elõfordulhat, és egy edzés alatt akár 1-2 kilógrammnyi vizet is kiizzadhat magából az ember."

 

"Nagyon fontos a jó kedzés a Premier Leagueben, úgyhogy minden szezonban készen kell állni az augusztusi elsõ ütközetre, amely értelmében hihetetlenül fontos a felkészülési idõszak."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!