Manchester City 0-0 Manchester United

Egy unalmas, helyzetektõl mentes mérkõzésen gól nélküli döntetlennel zárult a manchesteri rangadó.


A City of Manchester stadiumban lejátszott mérkõzésen a United megõrízte veretlenségét, így ebben a szezonban immár a 19. találkozóján nem talált legyõzõre.

Kezdõcsapatok:

Manchester City: Hart, Boateng, Touré, Kompany, Zabaleta, Touré Yaya, De Jong, Barry, Milner, Silva, Tévez

Cserék: Given, Richards, Adebayor, Adam Johnson, Kolarov, Lescott, Vieira


Manchester United: Van der Sar, Rafael Da Silva, Ferdinand, Vidic, Evra, Fletcher, Scholes, Carrick, Nani, Park, Berbatov

Cserék: Amos, Brown, Smalling, Hernandez, O'Shea, Obertan, Gibson


Sir Alex Ferguson örülhetett a mérkõzés elõtt, hogy néhányan kigyógyultak az influenzából, valamint Nani is felépült ágyék sérülésébõl.

A mérkõzést a City kezdte, de a várva várt rohamok elmaradtak tõlük. Mindkét csapat óvatos volt, felmérte, mit is tud a másik. Az elsõ kapura tartó lövésre egészen a 14. percig kellett várni. Ekkora Nani végezhetett el 28 méterre Hart kapujától egy szabadrúgást, de lövését könnyedén vette ölbe a kapus a jobb alsó sarok elõtt.

A következõ percben Berbatovot találták meg a társak, de a bolgár fejesét Kolo Touré saját kapusa elõl kivágta a mezõnybe.

A 16. percben egy Carrick lövést jegyezhettünk fel, ám nem sikerült kaput találnia az angol középpályásnak, lövése kapu fölé szállt.

A félidõ felénél Evra elõtt adódott lehetõség, amit a védõ nem tudott kihasználni. A United passzolgatott ellenfele térfelén, Scholes tette a labdát Evrához, aki a tizenhatos elõtt álló Parkkal kényszerítõzött, a francia a kapuval szemben, 15 méterrõl jutott lövéshez, de a rosszabb lábával (jobb) lõtt, lövését Hart hárította.

A Manchester City semmi veszélyt nem jelentett Van der Sar kapujára, bár labdabirtoklásban fölényben voltak. Egészen a 36. percig kellett várni az elsõ valamire való City helyzetre.

Szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak a kaputól 20 méterre. Tévez készülõdött, elcsavarta a labdát a sorfal mellett, de Van der Sar szögletre mentette a bal kapufa mellé tartó lövést.

A félidõ krónikájához hozzátartozik egy brazil-argentin párharc is. Tévez lökte fel Rafaelt, aki heves szóváltásba keveredett az ex-United játékossal. A jelenetbõl látszott, mekkora feszültség is volt a pályán.

 

 



Kevés helyzettel tarkított elsõ félidõben a hazaiak birtokolták többet a labdát, de a United kézben tartotta a mérkõzést.

A szünetbõl visszatérõ csapatok változatlan felállással folytathatták a mérkõzést. Azonban nem sokáig kellett várni az elsõ változtatásra. Rafael helyett jött be Brown a mérkõzés 49. percében a brazil védõ sérülése miatt.

Az újonnan beálló Brown nyolc perccel a beállása után majdnem gólpasszt is adott. A jobb szélrõl ívelhetett be az angol a City büntetõterületére, ahol Berbatovot találta meg. A bolgárnak kicsit vissza kellett mozognia a labdáért, így nem tudta jól eltalálni azt, de így is kapura sikerült lõnie, de a lövést Hart megkaparintotta.

Az 57. percben Téveznek volt egy gyenge próbálkozása 15 méterrõl, de Edwin könnyedén védte a kpu jobb sarkába tartó labdát.

A második félidõ ezen szakaszán a Vörös Ördögök többet birtokolták és leginkább a hazai térfélen járatták passzaikkal a labdát.

A 67. percben ismét kényszerû cserét kellett végrehajtania Sir Alex Fergusonnak. Evra dõlt ki a sorból, helyette O'Shea jött be.

 

 



A mérkõzés további részében egy Zabaleta és egy Carrick lövésen kívül semmi kapura veszélyes esemény nem történt. A középpályán folyt fõleg a játék, ennek köszönhetõen maradt a gól nélküli döntetlen a mérkõzés végére.

Összességében a hazaiak semmit nem tettek a gyõzelemért, a United sokkal közelebb állt a három ponthoz.


Manchester City 0-0 Manchester United
City of Manchester Stadium, 47228 nézõ

Játékvezetõ: Chris Foy
Asszisztens: Andy Garratt & Bob Pollock
Negyedik játékvezetõ: Lee Probert

Manchester City: Hart, Boateng(80. Kolarov), Touré, Kompany, Zabaleta, Touré Yaya, De Jong, Barry, Milner(73. A.Johnson), Silva, Tévez(90. Adebayor)

Nem használt cserék: Given, Richards, Lescott, Vieira


Manchester United: Van der Sar, Rafael Da Silva(49. Brown) , Ferdinand, Vidic, Evra(67. O'Shea), Fletcher, Scholes, Carrick, Nani, Park, Berbatov(79. Hernandez)

Nem használt cserék: Amos, Smalling, Obertan, Gibson


Sárga lap: Scholes, Brown


 A mérkõzés embere a ManUtdFanatics.hu szerint: Nemanja Vidic
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!