Manchester United 2-1 Southampton

Az elsõ félidei remeklés után második félidei pocsék teljesítmény következett a Vörös Ördögöktõl, de így is gyõzni tudtak a Southampton ellen.


Mivel tegnap pontokat veszített a City, létfontosságú volt, hogy megszerezze a csapat a három pontot.

Ennek ellenére már a harmadik percben hátrányba került Sir Alex együttesen, miután Anderson labdaeladása után Michael Carrick passzolt hátra röviden, a kirohanó David de Gea mellett Rodriguez könnyedén vitte el a labdát, majd szélrõl az üres kapuba gurított. 0-1!

Sokáig nem örülhettek a vendégek, az élénken játszó Shinji Kagawa elõl még menteni tudott Boruc kapus az 5. percben, de három perccel késõbb már tehetetlen volt a Szentek hálóõre. Az ellenfél térfelén szerzett labdát a United, Kagawa zseniálisan ugratta ki Wayne Rooneyt, aki 11 méterrõl a jobb alsóba lõtt, egyenlítettek a hazaiak.

Tíz percnyi játék után már a vezetés is a hazaiak zsebében lehetett volna, ám Kagawa lövése a kapufát találta el, ahonnan a labda visszapattant a mezõnybe.

Szép lassan egyre nagyobb fölénybe került a Manchester, elõbb Robin van Persie balos lövése pattant egy védõrõl centikkel kapu fölé, majd Rooney passza után Boruc mentett nagyot Kagawa elõl. A 27. percben szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak, van Persie jobbról ívelt a hosszúra, kiválóan érkezett Patrice Evra és csodaszép fejessel hozta kihagyhatatlan helyzetbe Rooneyt, akinek nem volt más dolga, mint másfél méterrõl bepasszolni a labdát a hálóba, fordítottak a Vörös Ördögök. ISMÉT!

 


Rooney és Kagawa nagyon élt a meccs eddigi részében, kettejük nagyszerû passzai után van Persie került helyzetbe, de nem talált kaput.

A túloldalon Puncheon kerülhetett volna helyzetbe, ha Phil Jones nem segíti ki a hatalmas helyezkedési hibát vétõ Chris Smalling-Nemanja Vidic duót, bár a játékvezetõi síp is megszólalt az esetnél, hiszen a Szentek támadója kézzel szelídítette meg a játékszert.

A félidõre még egy Danny Welbeck lövés jutott, amit Boruc hárított, maradt tehát a 2-1-es hazai vezetés.

Szünetben két friss ember állt be a Southampton csapatába, amely 20 percig saját térfelére szorította a hazaiakat. Bár hatalmas helyzeteket nem tudtak kialakítani a Szentek, de óriási mezõnyfölényben játszottak, a United játékosok képtelenek voltak labdát tartani. Mindezt jól mutatta a félidõ felénél kiírt, második félidei labdabirtoklás, amely 65%-35% volt a vendégek javára.

Sir Alex cserére szánta el magát, a kiemelkedõen gyengén teljesítõ Smalling helyett érkezett Rio Ferdinand, valamint a második játékrész elejére elfáradó Andersont Rafael váltotta. A változtatások jót tettek a manchesterieknek, kezdtek éledezni a 70. percben, elõbb Rooney lövését fogta Boruc, majd van Persie közeli fejesét védte elképesztõ bravúrral. Pillanatokkal késõbb Rooney balról belõtt labdáját a holland csatár már kapuba tudta bólintani, de a partjelzõ lest jelzett, a gól pedig érvénytelen volt.

Sokáig nem tartott a United javulása, a 77. percben Lambert 17 méterrõl tekert kapura pontrúgásból, de Gea remekül tolta szélre a labdát, majd amit az utolsó 10 percben az Old Trafford - és a streameket vadászó magyar fanatikusok - láttak kedvenceiktõl, olyat nem mindennap tapasztalhattak meg. Ki sem tudtak jönni térfelükrõl, ám ez még nem lett volna akkora baj, ha szervezetten védekeztek volna. Ellenben hátul a kapkodás és a pánik jelei voltak inkább fellelhetõk a szervezettség helyett.

Szerencsére a Soton ma csak egy gólra volt képes, így a Vörös Ördögök megõrízték félidei elõnyüket. Összességében nem volt egy szép gyõzelem, de egy csapat úgy lehet bajnok, ha az olyan meccseken is képes gyõzni, amikor több tagjuk gyenge napot fog ki.

 


 

Premier League, 24. forduló

Manchester United 2-1 Southampton

Old Trafford

 

Vezette: Lee Mason

 

United: de Gea - Jones, Smalling(Ferdinand 63.), Vidic, Evra - Anderson(Rafael 68.), Carrick - Welbeck, Rooney, Kagawa(Nani 76.) - van Persie

Nem használt cserék: Lindegaard, Valencia, Cleverley, Büttner

 

Soton: Boruc - Clyne, Yoshida, Hooiveld, Fox(Shaw 78.) - Cork, Schneiderlin - Puncheon(Davis 46.), Ramirez(Lallana 46.), Rodriguez - Lambert

Nem használt cserék: Davis, Chaplow, Lee, Richardson


 

Gólszerzõ: Rooney 8', 27' illetve Rodriguez 3'

 

Sárga lap: Vidic, Rafael illetve Schneiderlin 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!