Ferguson megkönnyebbült

Sir Alex Ferguson szerencsésnek titulálta a Southampton elleni, körömrágástól nem mentes gyõzelmet és tisztelettel adózik a Szentek elõtt azért, ahogyan a második játékrészben teljesítettek az Old Traffordon.


Jay Rodriguez második percben elért góljára Wayne Rooney duplája volt a válasz még az elsõ félidõben, ám a Vörös Ördögök a második játékrész során többször is tûz alatt voltak, miközben a vendégek birtokolták a labdát, bár sûrûn nem tudták feltörni a hazai védelmet.

"A klubnál szerzett tapasztalataim alapján, amikor mi a bajnoki címekért megyünk, mindig van egy olyan meccs, amire azt lehet mondani: 'kicsit szerencsések voltunk', és úgy vélem, ma ilyen este volt" - mondta a menedzser az MUTV-nek.

"A második félidõben a Southampton az eddigi szezon során mindenki másnál jobban teljesített itt. Nyomás alatt tartottak és nem engedték, hogy nálunk legyen a labda. A játékosok próbálták játszani a saját focijukat, de ezen a felülelen nehéznek bizonyult ez."

 


Az Old Trafford játéktere a tél elején már kopás jeleit mutatta, Sir Alex pedig arról beszélt, hogy a második félidõben ez igazán káros volt a Vörös Ördögök játékára nézve.

"A második félidõben a játékosok úgy találták, lehetetlen játszani ezen a talajon. Próbáltuk azt játszani, amit normális esetben szoktunk, de ez nehéznek bizonyult, mert a jéghideg este során nagyon kiszáradt a talaj."

"Az elsõ játékrészben hátrányba kerültünk, de ez nem rettentett el minket, olykor fantasztikusan játszottunk és a szünetre 4-5 gólt is szerezhettünk volna, de ha a pálya elkezd kiszáradni, a játékosok nehezen változtatnak játékot, pedig ez megkövetelte, hogy a résekre passzoljuk be a labdákat, amiket mi nem szoktuk játszani normális esetben."

"A pálya talaja nem segített minket. Nem tudjuk ezt mentségként használni, de akkor sem segített minket. Ez gond. Megnyertük a találkozót és azt hiszem, ez az egyetlen, amit ki lehet emelni."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!