U18: City 0-1 United

Andreas Pereira szerezte az egyetlen gólt a télies Platt Lane gyepén a barátságos mérkõzésként lejátszott városi derbin.


Kevés helyzet jellemezte ezt a barátságos meccset, ám a 61. percben egy megmagyarázhatatlan hiba a City kapusától, Ian Lawroltól lehetõvé tette, hogy a United megszerezze a mindent eldöntõ találatot.

Percekkel korábban az északír kapus briliáns hárítást mutatott be honfitársa, Patrick McNair helyzeténél, ám miután a Vörös Ördögök következõ támadása elakadt, a fiatal kapus szerette volna kidobni csapattársainak a labdát, ám az kicsúszott a kezei közül.

Éppen James Weir elé, kinek lövését még sikerült blokkolniuk a hazaiaknak, de a labda pont Pereirához pattant, aki pedig a Kékek hálójába talált.

Mindkét csapatnak meg kellett küzdenie az elemek széles skálájával, a nagy szélsõl kezdve, napos idõszakokon át a zuhogó esõig minden fellelhetõ volt a találkozó ideje alatt, ám mindkét csapat eltökélt volt abban, hogy bátor játékot mutasson be.

Az elsõ félidõ során egyértelmûen a United volt a jobb és járt közelebb a gólhoz, de Jack Barmby lövésének irányzékával gondok adódtak.

A másik kapu elõtt Pierluigi Gollini mutatott be 1-2 igen fontos - néha szokatlan - védést, sakkban tartva ezzel a City támadásait. A második játékrész sokkal kiegyenlítettebb volt, azonban mindkét csapat számára gondot okozott a támadások befejezése.

Eközben a szomszédos pályán a United U16-os csapatát 6-3 arányban gyõzte le a Manchester City.


Barátságos mérkõzés
Manchester City 0-1 Manchester United
Platt Lane

United: Gollini - Love, McNair, Grimshaw, Rowley - Rudge, Harrop(Weir 46.), Rothwell, A.Pereira, Daehli(Pearson 46.) - Barmby
Nem használt csere: Sutherland

Gólszerzõ: Pereira 61'


 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!