De Geát dicsérik a társak

Wayne Rooney elmondta, a Unitednél mindenki David de Gea mögött áll, aki a Fulham elleni kiváló teljesítményével elnémította kritikusait.


A spanyol U21-es válogatott hálóõr kapott gól nélküli mérkõzésen van túl és néhány igen remek védést is bemutatott a Craven Cottage-n, ismét bizonyítva kvalitásait. A remek teljesítmények ellenére a média még mindig megkérdõjelezi a kapus klubnál elfoglalt helyzetét.

Azonban Rooney csatlakozott Jonny Evanshez és Sir Alex Fergusonhoz, akik szintén de Geát dicsérték a mai teljesítménye után, fõleg azért, mert a legutóbbi fõvárosi látogatáskor rengeteg kritika érte a kapust Clint Dempsey egyenlítõ találata elõtti megmozdulása miatt.

"Nagyszerû volt" - mondta Rooney. "Nagyszerû volt az utóbbi néhány hét során, pár kiváló védést is bemutatott."

"Tudom, hogy a Tottenham elleni mérkõzés után kritikát kapott, de azon a meccsek 5-6 világklasszis védést is bemutatott, a hibája pedig nem a legnagyobb volt, amit valaha láttam."

"Mindannyian mögötte állunk és támogatjuk. Nagyszerû játékosunk már most is, de a jövõre nézve is."

 


A védelemben tiszteletet parancsoló Jonny Evans sem volt meglepõdve, amikor azt látta, hogy a spanyol portás ujjheggyel még beleért Bryan Ruiz lövésére, mely így a kapufán csattant.

"Néhány kiemelkedõ védést mutatott be, különösen Ruiz egyik próbálkozásánál, melyet a kapufára tolt" - magyarázta Evans. "Hozzászoktunk, hogy ilyeneket látunk tõle, ezért nem is mindig gondoljuk azt, hogy nagyot mentett. Azt hiszem, alábecsülik azon képességét, ahogy a lövéseket képes hárítani."

A menedzser arról beszélt, mennyire fontos az, hogy az elsõ számú kapusa élvezze a kihívást az Old Traffordon és az sem számít, hogy a média olykor nehéz idõszakokat teremt számára.

"Biztosan nem izgatta ez" - mondta Sir Alex. "Ma este élvezte a meccset. Azt mondtuk neki - különösen Eric Steele - hogy élvezze a mérkõzéseket. Ez egy kihívás, ami nem könnyû, különösen egy fiatal kapus számára, de ma este nagyon élvezte."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!