Rooney volt a kulcs Brazília ellen

Mind a négy United játékos az angol válogatott kezdõjében kapott helyet a brazilok elleni gyõzelem során, közülük leginkább Wayne Rooney kerülhetett címlapra teljesítménye miatt.


A formában lévõ csatár szerezte a találkozó elsõ gólját, majd gólpasszal szolgálta ki Frank Lampardot a 2-1-es gyõzelem során.

Michael Carrick visszalépése után Chris Smalling, Tom Cleverley, Danny Welbeck és Rooney képviselte a Vörös Ördögöket a Wembley-ben. Welbeck a találkozót a bal szélsõ posztján kezdte.

Rooney a 10. percben egy fejessel veszélyeztetett, amit Julio Cesar remek védéssel hárított, ám lökés miatt a játékvezetõ a csatár ellen fújt, majd nem sokkal késõbb Jack Wilshere kezezése miatt büntetõhöz jutottak a brazilok. Ronaldinho tizenegyesét Joe Hart kivédte, a kipattanóra érkezõ támadó újabb próbálkozását is hárította a kapus, ami után Tom Cleverley mentett becsúszva Neymar elõl.

Késõbb Welbeck lõtt léc fölé, majd a 26. percben Wilshere kiugratása után Theo Walcott lõtt Julio Cesarba, a kipattanót pedig Rooney lõtte a kapuba.

 


A félidõben Cleverleyt Lampard váltotta, a Chelsea középpályása pedig ismét vezetéshez juttatta Angliát, miután a félidõ elején Fred góljával egyenlítettek a dél-amerikaiak Gary Cahill hibáját kihasználva. A veterán középpályás Rooney passza után kiváló lövéssel vette be Julio Cesar kapuját.

Welbecket a rá jellemzõ élénk teljesítmény után James Milner váltotta, míg Smalling a meccs végefelé nagyot mentett Neymar ívelésénél, mellyel Fredet próbálta megtalálni. Az eredmény azt jelentette, Anglia negyedik alkalommal gyõzte le Brazíliát.



 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!