Vidic támogatja de Geát

A Manchester United csapatkapitánya, Nemanja Vidic támogatja David de Geát, hogy a kapus a múlt heti, Fulham elleni meccsen mutatott teljesítményére építsen, amikor a találkozó legjobbjának választották.


De Gea megõrízte kapuját a góltól, ami elengedhetetlen volt ahhoz, hogy a Vörös Ördögök elhozzák a Craven Cottage-rõl a három pontot Wayne Rooney késõi gólját követõen. A spanyol kapust többször kritizálták a médiában, de a csapatkapitányt nem lepte meg, hogy a fiatal hálóõr egyre jobban teljesít.

"Úgy vélem, ez nehéz Davidnek, mert évekig Edwin van der Sar volt itt, aki magas színvonalon teljesített" - mondta Vidic az MUTV-nek. "Edwin egy tapasztalt kapus volt, nehéz pótolni õt."

"David egy fiatal kapus, 21 éves. Talán vétett 1-2 hibát, de ez normális, mindenki hibázik. Az embereknek több megértést kellene mutatniuk felé. Volt néhány nagyszerû meccse és biztos vagyok abban, hogy minél többet játszik, annál jobb lesz, ez nem kérdés."

 


A következõ feladat David és társai számára az lesz, hogy megállítság az Evertont, amely az elõzõ szezonban négy gólt szerzett az Old Traffordon, az idei küzdelemsorozatban pedig elsõ vereségüket mérték a manchesteriekre. Vidic ragaszkodik ahhoz, csakis David Moyes csapatára koncentrál, miközben a héten jó dolgokat tett Carringtonban. Még akkor is az Evertonra fókuszál a szerb, hogy a Real Madrid elleni BL és a Reading elleni FA-kupa összecsapások is a horizonton láthatóak már.

"Úgy vélem, a szezon ezen szakaszában nem gondolkodhatunk azon, mi történik majd 2-3 hét múlva, a következõ meccsre kell koncentrálni" - hangsúlyozta Vidic.

"Ezt a szabványt próbáljuk meghatározni magunknak és az új játékosainknak is ezt kell követniük. Nagyon fontos ez. Az Everton elleni összecsapás igen fontos számunkra, határozottan olyan, mint egy döntõ."

Vidic reméli, hogy minden játékos ott tudja folytatni, ahol az elõzõ héten a Craven Cottage-n abbahagyta.

"Az egy nagy, sõt hatalmas gyõzelem volt. Ha ránézünk az utóbbi néhány hét eredményeire, azt kell mondani, jól megy nekünk. Tudtuk, mennyire fontos tartanunk azt a Fulham ellen is."

"A játékosok mindent beleadtak, mert nem könnyû a Fulham ellen játszani. Hazai pályán nagyon veszélyesek, nehéz ellenük játszani. Létfontosságú volt, hogy a szezon ezen szakaszában a három pontokat gyûjtsük, jót tett az önbizalmunknak is."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!