Tudósítás Madridból

A ManUtd.com munkatársa, Gemma Thompson elkísérte a csapatot Spanyolországba a Real Madrid elleni összecsapásra, hogy részletes beszámolót küldjön a Vörös Ördögök rajongóinak a két nap eseményeirõl, ma reggeltõl egészen a találkozó kezdetéig.


08:30 Azzal kezdeném, hogy még nem Madridból írok. A mérkõzés elõtti készületek remekül haladnak. A holnapi találkozóról elmondható, hogy a legnagyobb meccs lesz az európai porondon.

 

08:50 Ma reggel a csapat, ahogyan minden Bajnokok Ligája mérkõzés elõtt, most is Carringtonban gyülekezik. Egy rövid médiatájékoztató következik, én is arra sietek.

 

09:18 Szóval tudod, van egy bizonyos monogram… "CR". Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy most Cristiano Ronaldo nem a mi oldalunkon fog játszani, de ez senkit sem akadályoz meg abban, hogy nagy örömmel és izgalommal várjuk a vele való találkozást. Ezért az elkövetkezendõ két napban biztosan sok szó esik majd róla a tudósításban. Rögtön el is kezdeném. Nézzünk pár nagyon élvezetes pillanatot azokból az idõkbõl, amikor Ronaldo még a legendás vörös mezében szórakoztatta játékával a United közönségét.

 

 

10:50 Vége a sajtótájékoztatónak, többek között Patrice Evra interjúját olvashatják hamarosan a érdeklõdök. A srácok egy laza edzésen vesznek részt, de fontos megemlíteni, hogy nem mindenki a kiutazó keret tagja. Jó formában vannak és rendkívül jó hangulatban zajlik a tréning.

 

 

10:58 Délben hirdetik ki az utazó keretet, természetesen azonnal írok, amint megtudok valamit. Remélem Madridban egy kicsit melegebb lesz, mert itt meg lehet fagyni.

 

11:05 Épp most beszéltem egy madridi kollégámmal, aki részt vett ma reggel a Real edzésén. CR is ott volt természetesen, viszont Xabi Alonso is edzett annak ellenére, hogy az õ állapotáról bizonytalan hírek keringtek az elmúlt napokban.

 

13:40 Íme az utazó keret: De Gea, Lindegaard; Büttner, Evans, Evra, Ferdinand, Jones, Rafael, Smalling, Vidic; Anderson, Carrick, Cleverley, Giggs, Nani, Valencia, Young; Hernandez, Kagawa, Rooney, van Persie, Welbeck.

 

14:25 Hamarosan felszállunk egy három és félórás út vár ránk. A megérkezés után egyenesen a Bernabeuba megyünk, ahol Sir Alex sajtótájékoztatót tart majd. Újra jelentkezem, amint leszálltunk Spanyolországban.

 

15:17 Amíg utazunk megkértem a kollégáimat, hogy keressenek nekem egy videót, amin legutóbbi gólunk látható a Real otthonában. Ezt Ruud van Nistelrooy szerezte 2003. április 8-án.

 


Real Madrid 3 - 1 Manchester Utd - 2003 CL QF... by bodi1902

 

16:42 A hivatalos oldalra feltöltöttem egy pár remek képet az edzésrõl és a megérkezésrõl. Aki szeretné megnézheti itt a baloldali garéliában válogatva.

 

17:59 Leszálltunk a géprõl és csodálatos napsütés fogadott bennünket Madridban. Paddy mellett ültem, aki szerint Sir Alex a Rio-Evans párost veti be holnap a védelem közepén a Real ellen. Õ is úgy gondolja, hogy Phil Jones lesz hivatott megfogni Cristiano Ronaldót.

 

18:20 A madridi kollégáimtól kapott információk szerint a középpályás Michael Essien ül Mourinho mellett, és azt mondja, hogy: "Felkészültek a United elleni csatára."

 

18:18 Ezek szerint miközben mi utazunk, Jose Mourinho már nyilatkozik a sajtónak. Azt mondja, hogy: "Cristiano Ronaldo játékstílusa már teljesen más, mint Angliában volt."

 

19:10 Már a helyemen vagyok a sajtótájékoztatón, várjuk Sir Alex érkezését, aki David De Gea kíséretében érkezik majd. Ez lesz az egyik legforgalmasabb Bajnokok Ligája sajtótájékoztató, amit valaha láttam!

 

19:11 Sir Alex: "Ez egy fantasztikus kihívás mind két klubnak, és az egyik legszebb pillanata a labdarúgásnak. Két nagy hírû csapat fog megmérkõzni egymással. Már alig várom, hogy kezdjük!"

 

19:15 Sir Alex: "Már sok idõ telt el azóta, amióta utoljára játszottunk egymás ellen. A United legénysége rendkívüli remek formában van. A szezonnak ebben a szakaszában már általában 3-4 sérült játékos is nélkülöznünk kellett, de most mindenki fitt és ez egy különleges bónusz a számunkra."

 

19:15 A fõnök Cristiano Ronaldóról is beszél, azt mondja õ egy "fenomenális játékos, jobb mint amikor elhagyta a Unitedet, mert azóta már sokkal érettebb."

 

19:16 Sir Alex pozitívan értékeli a Vörös Ördögök esélyeit és nem csak holnap, hanem a egész szezonban. "Ezzel a kerettel képesek vagyunk megnyerni a Bajnokok Ligáját. Egy rendkívüli csapatszellem segít bennünket. Tudom, hogy egy szintén kiváló gárdával kell szembenéznünk holnap, de ez egy teszt, amin eldõl, hogy kinek lesz esélye megnyerni a trófeát."

 

19:20 Sir Alex Madridban is védelmébe vette David de Geát. "David megmutatta a rendkívül erõs karakterét. Hatalmas kritika áradatot zúdított rá a sajtó, de õ nem hátrált meg, folyamatosan fejlõdik és ha hibázik, újra feláll és megy elõre. Ez a fiatal kölyök egy hatalmas karakter."

 

19:24 Sir Alex felfedi Shinji Kagawa hiányának okát a vasárnapi bajnokiról. "Shinji vasárnap érkezett vissza Japánból, azt akartam, hogy friss legyen, mert nagy valószínûséggel szerephez jut majd a holnapi találkozón."

 

19:26 A menedzser bízik abban, hogy a szerda esti eredmény nem lesz 0-0. "Biztosíthatom önöket, hogy nem fogunk csalódást okozni. Egy ilyen történelmi jelentõségû mérkõzésen mindkét csapat támadni fog és gólokat fogunk látni."

 

19:30 A spanyol Marca lap ma a Vörös Ördögök csatárát, Wayne Rooneyt "huligánnak" nevezte. Sir Alex válasza erre: "Rooney mára egy érett játékos. 27 éves, és nagyon következetessé vált. Rendkívül kreatív, több poszton is képes remek teljesítményt nyújtani. Mit mást mondhatnék, õ egy fantasztikus tehetség és nem érdekel, mit firkálnak róla a madridi lapok."

 

 

Február 12, kedd

 

08:02 Szép jó reggelt Madrid. Nos..., ha valaki most azt kérdetné tõled, hogy állsz az 1-10-ig skálán izgatottság tekintetébe, mit mondanál? Én körülbelül 22-ön vagyok.

 

 

08:32 Süt a nap, de hûvös van Madridban. A játékosok reggeli után letudják szokásos sétájukat a szálloda körül. Aztán itt az idõ kipihenni magukat az esti mérkõzés elõtt.

 

08:58 Mint már említettem tegnap este, Sir Alex nyilván nagy élvezettel várja az esti találkozót és rendkívül bizakodó volt rendkívül élvezetes sajtótájékoztatóján. "Képesek vagyunk megnyerni a Bajnokok Ligáját. És, hogy valóban meg tudjuk-e csinálni? Annak ez a mérkõzés lesz a fõpróbája."

 

09:25 Elkaptam egy pár szóra Andersont még a manchesteri reptéren és ezt üzeni: "Kemény lesz. Természetesen a Madrid egy nagy csapat, de mi is nagy csapat vagyunk minõségi és tapasztalt játékosokkal. Jól játszunk, és nagyon várjuk már ezt a mérkõzést."

 

09:51 Sir Alex arról is beszélt, hogy nagy csata várható és õ azon töri a fejét, hogyan tehetne keresztbe Mourinhonak. "Lehetnek meglepetések taktikailag mindkét oldalról, próbálom kitalálni, hogy mivel tudnám a legjobban felbosszantani õt." (nevet). Ferguson reagált Mourinho azon kijelentésére is, mely szerint a skót tréner még 90 éves korában is a United kispadján ül majd. " Megnyugtatom, nem fogok itt ülni 90 évesen, de abban is biztos vagyok, hogy õ sem fog a 71 évesen. Viszont én még mindig élvezem, és amíg az egészségem engedi maradni is fogok."

 

11:27 Gary Nevillet és Alex Stepneyt kérdeztem a United esélyeirõl.  Gary úgy véli, az elsõ 30 perc döntõ fontosságú lesz, ha át tudunk jutni ezen, kapott gól nélkül, akkor nagy eséllyel pozitív eredmény várható. Alex nem magyarázott sokat egyszerûen megoldotta a választ: " Gyõzni fogunk!!!!"

 

 

12:48 A játékosok csak visszatértek a sétából, találkoztak az útmentén néhány izgatott rajongóval.

 

 

 

13:40 Ahogy az várható volt, az összes spanyol lap címlapján ugyanaz az ember volt látható. Nem nehéz kitalálni ki volt az. A fõcím: "Eljött a nap"

 

 

16:02 Nos, mit gondoltok milyen kezdõvel áll fel ma este Sir Alex? Gyakorlatilag az egész csapatot fit. Sok lehetõség közül lehet választani.

 

16:08 Szerintem De Gea, Rafael, Ferdinand, Evans, Evra, Jones, biztos kezdõ. Imádom Vida játékát és fantasztikus volt az Everton ellen, de õ még nincs igazán formában, viszont Jonny Evans remek teljesítmény nyújtott az idei szezonban, tehát szerintem õ kezd ma.

 

 

16:20 A kezdõbe ott lesz még szerintem Carrick, Cleverley, Welbeck, Rooney, van Persie. Tehát 4-3-3 és Jones ráragad Ronaldóra. Welbeck a jobb oldalon, Rooney a balon és RVP középen. Talán Sir Alex dönthet úgyis, hogy  Welbeck helyet Valencia kezd. 

 

18:47 10 perces út vezet a stadionig, de a buszból így is rengeteg United szurkolót láttam, Hamarosan jelentkezem a Bernabeuból.

 

19.30 A kezdõ: de Gea - Rafael, Rio, Evans, Evra - Jones, Carrick - Welbeck, Rooney, Kagawa - van Persie

 

19:45 A srácok már melegítenek. Fantasztikus a hangulat. Hihetetlenül izgulok.

 

19:50 Real Madrid: Lopez; Arbeloa, Ramos, Varane, Coentrao; Alonso, Khedira; Di Maria, Ozil, Ronaldo; Benzema. Subs: Adan, Pepe, Carvalho, Kaka, Essien, Modric, Higuain.

 

Folytatás hamarosan! 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!