De Gea: Érezhetõ lehet Casillas hiánya

A Manchester United kapusa, David de Gea készen áll felélénkíteni a Real Madriddal való egykori rivalizálását - azonban, most egy ismerõs arc hiányozni fog számára a Bernabeu pályájának másik végérõl.


A Real Madrid legendás elsõ számú kapusa, Iker Casillas hiányozni fog a szerdai Bajnokok Ligája mérkõzésrõl, miután eltört bal kezén az egyik ujja, és De Gea elismerte, hogy ez csapatának egy jelentõs hírként szolgál, amikor a mérkõzés elõtti sajtótájékoztatóján errõl kérdezték.
 
"Minden alkalommal, amikor Iker Casillas nem játszik, az nagy veszteség a csapatának" - mondta De Gea, a Real városi riválisának egykori kapusa.
 
"Ez egy nagy veszteség, hiszen õ a Real Madrid és a spanyol válogatott csapatkapitánya. Viszont a Real Madridnak két másik kapusa is van, akik vannak olyan jók, mint Casillas."
 
Amikor Casillast sérülése miatt kellett lecserélni az elõzõ hónapban egy Copa del Rey mérkõzésen, akkor helyette Antonio Adan állt be, és védte végig a következõ mérkõzéseket. Ám Jose Mourinho azóta leigazolt egy tapasztaltabb hálóõrt Diego Lopezt személyében, aki pályafutását a Reálnál kezdte és benne volt egy gólban, amikor a Királyi Gárda 4-1-re legyõzte a Sevilla együttesét a hétvégén. 
 
Az ex-United csillag, Cristiano Ronaldo mesterhármast szerzett ezen a találkozón, amivel De Gea tisztában van.
 
 
"Mindenki tudja, hogy milyen jól képes játszani, és rendkívül nehéz lesz védeni a lövéseit" - mondta De Gea. "Senki nem tud úgy lõni, mint õ. De mi minden tõlünk telhetõt megteszünk, hogy hatástalanítsuk."
 
A United elsõ számú kapusát arról kérdezték, hogy vélekedik saját formájáról a második Angliában töltött évében: "Ha egy új klubhoz érkezel, akkor benne van a pakliban, hogy lesz néhány rosszabb mérkõzésed. Fontos, hogy kijavítsd a hibáidat, és már sokkal jobb vagyok, mint amikor megérkeztem a Unitedhez."
 
Sir Alex Madridban is védelmébe vette David de Geát. "David megmutatta a rendkívül erõs karakterét. Hatalmas kritika áradatot zúdított rá a sajtó, néha igazságtalan kritikák érték. De a Unitednél jól fejlõdik. Olyan ez, mint amikor egy fiatal gyerek járni tanul. Lötyögve halad elõre. Felkel, elbillen, feláll megint, és õ most sétál."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!