Erõsebb keretem van, mint '99-ben

Sir Alex Ferguson a következõ hónapban az egész csapatát rotálni fogja, hogy a Manchester United továbbra is harcban lehessen mindhárom sorozat megnyerésében.


A Barclays Premier League-et magabiztosan vezetik 12 ponttal, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntõ elsõ mérkõzésén jó eredménnyel távoztak a Santiago Bernabeu stadionból, és még mindig harcban állnak az FA-kupában is. A Vörös Ördögök szezonja eddig úgy halad, ahogy azt Sir Alex Ferguson szerette volna.
 
De a United együttesének a következõ 20 napban 5 mérkõzése lesz, elõször is a Reading fog az Old Traffordra látogatni az FA-kupa 5. fordulójában hétfõn este. Sir Alex tudja, hogy az elsõ csapatának összes játékosára szüksége lesz, ha továbbra is fitten szeretné tartani gárdáját.
 
"Néhány változtatás lesz hétfõn" - mondta Sir Alex. "Ez egy másik csapat lesz. És egy másik csapatot fogok kiküldeni a QPR ellen, ahogy a Norwich és a Real Madrid ellen is variálni fogok az együttesen."
 
Sir Alex egyszer már mindhárom híres trófeát bezsebelte 1999-ben. És bár a menedzser jelenleg nem gondol a triplázás megismétlesére - "ebben a pillanatban csak a következõ mérkõzésre fókuszálok", de a pénteki nyilatkozatában ragaszkodott hozzá, hogy a Vörös Ördögöknek nagyobb esélye van idén a triplázásra, mint 1999-ben volt.
 
"Az a csapatom közel sem volt olyan erõs, mit a mostani. De a valóság az, hogy még nem értük el a célunkat."
 
"Amikor elutaztunk a Bajnokok Ligája döntõjére 1999-ben, Roy Keane és Paul Scholes el voltak tiltva, miközben csak Henning Berg volt az egyetlen sérült játékosunk."
 
"Egy olyan játékoshoz kellett nyúlnom, mint Jonathan Greening, aki csak egyszer vagy kétszer játszott a csapatban. Amiért leülhetett a padra, így õ is Bajnokok Ligája gyõztesnek mondhatja magát. Ezzel felmérhetjük az akkori csapatunk erejét."
 
 
"Most az egész csapatot meg tudom változtatni. Egy csoportnyi válogatott játékosom van, akik nem jutottak lehetõséghez szerdán."
 
Bár Ferguson számos változtatást tervez a Reading együttese ellen, viszont ragaszkodik ahhoz, hogy a United nem fog semmit sem biztosra venni ellenfele ellen, akik az elmúlt 7 mérkõzésük során csak egyszer szenvedtek vereséget.
 
A Vörös Ördögök menedzsere így folytatta: "Az FA-kupában bármi megtörténhet. Nem akarjuk sokként megélni. Hétfõn este sok ember csak így nézne ránk, 'Igen, ez a Reading, de most gyõztük le a Real Madridot... a hétfõi meccs sétagalopp lesz.'"
 
"Hétfõi mérkõzést is komolyan kell venni. Vigyáznunk kell. A legjobb teljesítményünket kell nyújtanunk, hogy tiszteletben tartsuk az ellenfelünket, valamint azt a tényt, hogy elkerüljünk egy FA-kupa kiesést. Nem akarjuk kiszolgáltatni magunkat hétfõ este."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!