Chicha: De Gea a világ legjobbja lesz

Javier Hernandez szerint két év múlva David de Gea lesz a világ legjobb kapusa.


A Manchester United 18,9 millió fontért vásárolt spanyol kapusát - elsõ szezonjában kénytelen volt Anders Lindergaarddal felváltva játszani - rengetegen kritizálták a magas labdákra való rossz kijövetelei miatt, amióta 2011 nyarán megérkezett.
 
Ám De Gea felnõtt az 1-es mez számhoz, és szemet gyönyörködtetõ teljesítménnyel rukkolt elõ a Real Madrid ellen, amellyel elhallgatatta kritikusait és Sir Alex Ferguson nem gyõzte dícsérni fiatal kapusát.
 
Most Hernandez beszélt szuperlatívuszokban 22 éves csapattársában rejlõ potenciálokról.
 
Hernandez a következõket mondta: "David brilliáns formában van, pár év múlva õ lesz a világ legjobb kapusa. Az emberek többsége, akik ismerik a futballt, azok tudják, hogy David egy elsõ osztályú kapus. A Manchester United ezért igazolta le."
 
"Látták, hogy milyen jó teljesítményre képes. Ha nem játszana a megfelelõ szinten, akkor nem is lenne ebben a klubban. Itt igyekeznek, hogy vigyázzanak rá."
 
"Számomra õ egy komplett kapus. Nagyszerû védéseit mindenki láthatta szerdán. Lábbal is nagyon jó, amely nagy erény egy kapusnál."
 
"David nagyon koncentrál, s nem tudják kizökkenteni az emberek kritikái. Nagy önbizalma van. Nem is szabad odafigyelni arra, amiket róla beszélnek."
 
A United menedzsere, Ferguson tisztázta, hogy De Gea a következõ szezonban is az Old Traffordon marad, annak ellenére, hogy a híresztelések szerint vissza akar térni Spanyolországba, míg a nyáron a Stoke City kapusa, Asmir Begovic érkezik helyére a Vörös Ördögökhöz.
 
"Nem aggódunk amiatt, amiket az emberek rebesgetnek" - mondta Ferguson.
 
"Továbbra is lesznek olyan alkalmak, amikor nehezebb fizikai párharcokban kell helytállnia. De egyre erõsebb, és a következõ szezonban még jobb lesz."
 
De Gea helye a hétfõi, Reading elleni FA-kupa találkozón veszélybe kerülhet, hiszen Ferguson igéretet tett arra, hogy változtatásokat fog eszközölni a kezdõcsapatban.
 
 
A dán hálóõr, Anders Lindegaard legutóbbi rosszabb mérkõzése óta kikerült a csapatból, amikor is a két csapat a Madejski Stadionban találkozott egymással decemberben, egy 4-3-as United gyõzelem alkalmával.
 
A folyamatos gyõzelmeivel a United megpróbálja megismételni az 1999-es triplázást. Szóval bár könnyû lenne a március ötödikén megrendezendõ, Real Madrid elleni visszavágón töprengeni, Hernandez a jelenre koncentrál.
 
"Szerdán egy nagyon jó eredményt értünk el, de most az FA-kupára kell összpontosítanunk" - mondta Javier.
 
"Ha mindhárom sorozatot meg akarjuk nyerni, akkor mérkõzésrõl mérkõzésre gyûjtögetnünk kell a pontokat a bajnokságban és a kupában is mindig tovább kell jutnunk az ellenfeleinken."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!