Ferguson bízik Kagawában

Shinji Kagawa amint teljesen hozzászokik új életéhez a Premier League-ben, azonnal ki fog virágozni, várja tõle menedzsere, Sir Alex Ferguson.


A japán válogatott középpályás még mindig a beilleszkedés folyamatában jár, mióta a múlt nyáron Manchesterbe igazolt a Borussia Dortmund együttesétõl, és bár korai biztató kezdését beárnyékolta térdsérülése, sokatmondó a belé vetett bizalommal kapcsolatban, hogy Sir Alex kezdõként vette számításba a szerdai, Real Madrid elleni idegenbeli 1-1-re végzõdõ Bajnokok Ligája mérkõzésen.

 

Sokan kulcsfigurát látnak Kagawában az európai kupaporondon a Vörös Ördögök számára, Ferguson pedig bizonyítottnak látja ezt, miután a hét közi mérkõzés elején több veszélyhelyzetet is kialakított irányítója.

 

"Szerdán az elsõ félórában parádés volt, ugyanis folyamatosan be tudott futni a védelmük mögé, amelyre elõzetesen is az egyik legnagyobb értékünkként tartottunk számon" - magyarázta a skót menedzser.

 

"Egyszerûen csak balszerencsés volt, hogy elpattantak tõle a labdák, amikor Robin van Persie kiugratta. Folyamatosan felnyitotta a védelmüket, de az emberek ezt nem ismerték fel, ami eléggé igazságtalan, ugyanis nagyon jól teljesített számunkra az elsõ félidõben."

 

 

Sir Alex meggyõzõdéssel állítja, hogy a 23 éves középsõ középpályás még csak most kezdi el megmutatni igazi képességeit, azok után, hogy még csak egy fél szezon óta játszik az Old Traffordon.

 

"Õ egy teljesen más környezetbõl érkezett hozzánk" - tette hozzá.

 

"Szerintem ezen a példán keresztül igazán megmutatkozott a német, és az angol futball közötti különbség. Németországban nem szabálytalankodhatsz. Szabálytalanságot szabálytalanságra fújnak le a bírók."

 

"A Premier League teljesen más, mert itt a játékban természetes elem a fizikai kontaktus, ami teljesen más Németországhoz képest, úgyhogy jövõre már õ is sokkal jobban fog játszani."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!