U18: Southampton 4-2 United

A Manchester United fiataljai október óta elõször kaptak ki bajnoki mérkõzésen. Az akkor gyõztes Southampton ismét legyõzte Paul McGuinness csapatát, immár a bajnokság elit körében.


Nyaktörõ tempóban indult a találkozó, már a második percben gólt szereztek a Szentek. Gregory Ariyibi futott el a jobb szélen majd ívelt kapu elé, Jake Flannigan pedig Pierluigi Gollini kapujába lõtt.

Egy percre rá válaszoltak a Vörös Ördögök, Jack Barmby és James Weir remek összjátéka után Barmby tüzelt, Chris Jones kapus ki tudta ütni a lövést, de éppen az érkezõ Josh Harrop elé, aki a szinte üres kapuba könnyedén passzolta be a játékszert.

Az õrjítõ kezdés után nyugodtabb vizekre eveztek a csapatok, miközben a hazaiak leginkább a szélek felõl tesztelték Gollini kapust. Jason McCarthy, a hazaiak egyik védõje el tudta egyszer fejelni a labdát a United hálóõre elõl, ám a helyzet kialakítása közben Patrick McNairrel szemben szabálytalankodott Bevis Mugabi, maradt tehát a döntetlen. A United elõtt is adódtak lehetõségek, leginkább Harrop és Barmby veszélyeztetett az elsõ játékrész során.

A második játékrész nem indult olyan eszetlen stílusban, mint az elsõ, bár Ariyibi és a Szentek középpályása, Sam McQueen is próbálta bevenni a vendégek hálóját, elõbbi lehetõségét fogta Gollini, utóbbi lövése pedig elkerülte a kaput. Ryan Seager kiszorított helyrõl lõtt, de Gollini nagyot védett, miközben a hazaiak egyre magabiztosabbá váltak.

A United elsõ komoly helyzetére húsz percet kellett várni a második játékrészben, ekkor a csereként pályára lépõ Sam Byrne lövése pattant meg, a labda azonban a felsõ lécen csattant, ám 15 perccel a találkozó vége elõtt a hazaiak számára kifizetõdött az egyre biztosabb játék. Wood mély beívelését Gollini nem tudta megkaparintani, McQueen azonbn pont jó helyen volt és megszerezte a vezetést a Soton számára.

A manchesteriek majdnem lemásolták elsõ félidei egyenlítésüket, hiszen szinte azonnal gólt szerezhettek volna, ám Barmby nagyszerû elõkészítése után Ben Pearson lövésébõl végül nem lett gól. De szerencsére az újabb egyenlítés nem váratott soká magára, Andreas Pereira passza után Weir lõtt közel 20 méterrõl laposan az alsó sarokba.

A Southampton azonban gyorsan válaszolt, a középkezdés után egybõl újabb góllal terhelték a United hálóját. Az egyenlítés után 50 másodperccel ismét vezetett a hazai gárda, McQueen futott el remekül, majd passzolt Seager elé, aki Gollini eszén túljárva csapata harmadik gólját szerezte.

Ráadásul a hosszabbítás pillanataiban a csereként beálló Sam Gallagher is gólt szerzett, Gollinin túljutva lõtt kapura, a becsúszó Pearson sem tudott már menteni a vonal elõtt, ezzel megszületett a végeredmény.

Barclays U18 Premier League, Elit kör

Southamton 4-2 Manchester United

Staplewood Training Ground 

 

United: Gollini - Love, Evans(Fletcher 82.), Grimshaw, McNair - Pearson, Weir, Daehli, Barmby, Pereira - Harrop(Byrne 55.)

 

Gólszerzõ: Flannigan 2', McQueen 75', Seager 81', Gallagher 90+1' illetve Harrop 3', Weir 80'

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!