Smalling: Kezd minden összeállni a Unitednél

Chris Smalling hiszi, hogy kezd minden a helyére kerülni a Manchester Unitednél, miután a klub folytatja harcát a szezon végén megszerezhetõ három nagy trófeáért.


A Vörös Ördögök minden sorozatot figyelembe véve már 15 mérkõzés óta veretlenek, 12 ponttal vezetnek a Barclays Premier Leagueben, elõnyösebb helyzetben vannak a két felvonásos Real Madrid elleni Bajnokok Ligája párharcban, és nem utolsó sorban a Readinget fogadhatják hazai pályán az FA-kupa 5. fordulójában.

 

"A legmegfelelõbb idõben kerültünk csúcsformába" - kezdte az angol védõ.

 

"A szezon kezdetén számos játékosunk szenvedett a rossz formától. Most már szép, és teljes kerettel rendelkezünk, ahol számos játékosra számíthat a menedzserünk."

 

"Úgy tûnik, hogy kezd minden a helyére kerülni. Hatalmas az önbizalmunk, ezt pedig az eredményeink is alátámasztják. Három sorozatban is állunk még, és harcolunk a végsõ gyõzelemért. Ez az egész keret számára nagyszerû, mert így több mérkõzést játszhatunk, amely mindenkit boldoggá tesz. Amikor a dolgok jól mennek a pályán, akkor mi is boldogabbak vagyunk."

 

"A menedzserünk érzékeltette velünk, elvárása az, hogy mindhárom sorozatban a legvégéig meneteljünk. Magabiztosak vagyunk, hogy mindhárom fronton képesek leszünk harcolni."

 

Ha a realitások talaján maradunk, akkor tudhatjuk, hogy az FA-kupa csak a harmadik helyet foglalja el a Manchester United fontossági listáján, de Smalling kijelentette, hogy az egész keretben hihetetlen vágy buzog, hogy idén is magasba emelhessék a híres kupasorozat megnyeréséért járó trófeát a Wembleyben.

 

A 23 éves bekk "hihetetlen nehéznek" jellemezte a világ legrégebbi kupasorozatát, és elárulta, hogy Sir Alex Ferguson beléjük sújkolta az elsõ, West Ham elleni idegenbeli mérkõzésük elõtt, hogy mennyire fontos megnyerniük idén az FA-kupát.

 

"Elég sok olyan játékosa van a csapatunknak, aki még nem mondhatja el magáról, hogy megnyerte ezt a trófeát, annak ellenére, hogy már elég régóta itt játszanak. Ez egy olyan kupasorozat, amelyet már gyerekkorom óta mindig követtem, és nagyon vártam, hogy az aktuális szezonban végre elkezdõdjön."

 

 

A manchesteriek 2004 óta nem tudtak újabb évet felírni az FA-kupa gyõzelmeik sorába, amely egy olyan kilenc éves nyeretlenségi szériát jelent, amelynek Smalling nagyon szívesen véget vetne.

 

"Kissé sokkolt, hogy a United milyen rég óta nem nyerte meg az FA-kupát. Ez a klub mindig is sikeres volt. Szerencsére egy újabb jó sorsoláshoz lehetett szerencsénk azáltal, hogy otthon fogadhatjuk a Readinget, ezt pedig ki kell használnunk" - tette hozzá.

 

"Nem hiszem, hogy elõzetesen bármilyen konklúziót is levonhatnánk a mérkõzés kapcsán. Láthatjuk a bajnokságban is, hogy azok a csapatok, amelyek a kiesés ellen harcolnak, is képesek legyõzni az éllovasokat. Nehéz feladat elébe nézünk, de magabiztosak vagyunk, mert otthon játszhatunk."

 

"De ezt a sorozatot nagyon nehéz megnyerni. Minden azon múlik, hogy az aktuális napon éppen mi történik. A Luton is eljutott az 5. fordulóig. Bármi megtörténhet. Az aktuális formát ki is lehet dobni az ablakon, annyira nem számít. Minden csak attól függ, hogy abban a 90 percben mi történik."

 

"Elég sok Reading meccset láttam. Remek futballt játszanak, és az utóbbi idõben elég sok pontot is tudtak szerezni. Nem lesz egy könnyû mérkõzés. Az Old Traffordon nem túl sok ilyenben volt részünk mostanság. Meg kell próbálnunk letörni õket."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!