Manchester United 2-1 Reading

Nani és Hernandez góljaival nyert a United és ott van az FA-kupa legjobb nyolc csapata között.


Harcosan kezdett Sir Alex Ferguson csapata, Ashley Young ugratta ki Danny Welbecket, a csatár lövését védte Federici, majd Antonio Valencia gurított vissza szélrõl a tizenhatosra, ahonnan Young lõtt, de a védõk blokkolni tudtak.

Öt percnyi hajtás után azonban a meccs színvonala nagyon sokat esett és rengeteg hiba tarkította a találkozót.

A hibák mellett az ápolás is jellemezte a játékrészt, elõbb a readingi Huntot és Nemanja Vidicet kellett kisebb-nagyobb ápolásban részesíteni, majd Phil Jones bokája nem bírta tovább egy kemény párharc után, akit a szünet elõtt le is kellett cserélni.

Tökéletes jellemzése volt a hatodik és 45. perc közti idõszaknak az a kép, amikor a kamera a hazai kispadot mutatta, ahol Robin van Persie ásított egy igen nagyot.

Jones helyett a pályára lépõ Nani egy nagyszerû lökettel kapufát lõtt a félidõ végén, a szünetben bizakodhattunk, hogy ennél csak jobb jöhet.

Fordulás után a United uralta a mérkõzést, de komoly helyzetekig nem jutott a hazai gárda.A Reading remekül védekezett, blokkolták a United próbálkozásokat, vagy ha kellett, akkor a gólvonal elõl mentettek.

A 69. perc hozta meg az áttörést, ekkor Valencia passzolt az ellenfél tizenhatosán belül Nanihoz, aki - nem meglepõ módon - lövésre szánta el magát, a megpattanó labda végül a hálóban kötött ki, megszerezve a vezetést a Vörös Ördögök számára.

 


Két perccel késõbb a vendégek majdnem egyenlítettek, jobbról érkezõ labdát Le Fondre küldte kapura, David de Gea azonban nagyot védett, maradt a hazai elõny. Egy perc múlva azonban ez az elõny megduplázódott, ezúttal Nani az elõkészítõ szerepét vállalta magára, beadására érkezett chicharitós módon Chicharito és kapuba fejelt, 2-0!

 


Az elõny tudatában felszabadultabban játszott a csapat, ám kilenc perccel a rendes játékidõ vége elõtt Jodi McAnuff kihasználta, hogy Chris Smalling éppen elé passzolt és bevette de Gea kapujának jobb alsó sarkát. Szépített a Reading, amely próbált az újrajátszásra hajtani.

A csereként beálló van Persie nagyszerû labdával ugratta ki Welbecket, aki kulcshelyzetben megbotlott a cselében, ezzel oda lett a helyzet.

A holland a meccs végén még remek labdával hozta helyzetbe Hernandezt és Welbecket, ám egyikük sem tudott újabb gólt elérni, míg a túloldalon a Reading egy szabadrúgáshoz jutott, amelyet a kapu elé ívelt Shorey, a labdát kapura tudta csúsztatni egy csapattársa, de még egy United játékos is bele tudott érni és szögletre mentett. A sarokrúgásból azonban már nem lett semmi, mint ahogy Nani újabb lövésébõl sem, Marriner pedig lefújta a találkozót.

A manchesteriek a nyolc közé jutottak és várhatják, ki lesz ellenfelük a Middlesbrough-Chelsea párharcból.
 

 

 

FA-kupa, 5. forduló 

Manchester United 2-1 Reading

Old Trafford, 75213 nézõ

 

Vezette: André Marriner

 

United: De Gea - Jones(Nani 42.), Smalling, Vidic, Büttner - Valencia, Anderson(Carrick 84.), Young(Van Persie 64.), Cleverley - Hernandez, Welbeck

Nem használt cserék: Lindegaard, Ferdinand, Giggs, Kagawa

Reading: Federici - Kelly, Mariappa, Morrison, Shorey - Leigertwood(Guthrie 63.), Karacan, McAnuff, McCleary(Robson-Kanu 70.) - Hunt, Le Fondre
Nem használt cserék: Andersen, Gunter, Pearce, Daniel Carrico, Pogrebnyak

 

Gólszerzõ: Nani 69', Hernandez 72' illetve McAnuff 81'

 

Sárga lap: Hunt

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!