Rafael élvezi a legjobb szezonját

Rafael úgy hiszi, hogy ez a legjobb szezonja, amióta a Manchester Unitedhez csatlakozott, s továbbra is kiemelkedõt akar alkotni a jobb bekk posztján.


A brazil játékost a legutóbbi, Everton elleni bajnoki találkozó után a mérkõzés legjobbjává választották, emellett õ is esélyes lehet a klub Év játékosa díjára.
 
"Úgy vélem" - válaszolt Rafael az MUTV által feltett kérdésére, miszerint ez a legjobb szezonja. "A legtöbb mérkõzésen állandósítani tudtam a formámat, így talán ez a legjobb idõszakom."
 
"Persze, azt hiszem volt néhány találkozó, ahol érzésem szerint többet kihozhattunk volna ki magunkból - ha valamit másképp csinálunk, akkor jobb lehetett volna. A hibáinkon mindenképpen javítani szeretnénk."
 
A dél-amerikai játékos nem játszott a Reading elleni FA-kupa találkozón hétfõn este, miután elõzõ szerdán a Madrid ellen szerepelt a Bernabeuban, ahol az elsõ félidõ szörnyûre sikerült, viszont a második játékrészre összeszedte magát, és remekül helytállt a madridiak támadása ellen.
 
"Néha pihenned kell" - magyarázta Rafael. "Pihenni tudtunk, de boldog vagyok, mert nyertünk, és még mindig talpon vagyunk az FA-kupában."
 
"Mindig játszani szeretnék. Úgy gondolom, minden játékos minden meccsen pályára lépne, de ha épp nem kerül be a csapatba, akkor is hasznos dolgokat tanulhat. Végig néztem a találkozót, és sokat tanultam."
 
 
"Azt hiszem, azért, mert ez egy nagy mérkõzés volt [a Real ellen], sokkal többet vártam magamtól, és azt hittem, hogy minden labdát meg kell szereznem. Amikor kiléptünk a pályára, akkor csak ezen gondolkoztam. Azt gondoltam, 'minden labdát meg kell szereznem', ha ez nem sikerült, akkor mindig a következõ párharc megnyerése lobogott a szemem elõtt."
 
"A félidõben a Fõnök beszélt velem, és rájöttem: 'Ugyan már, ugyanaz a helyzet, mint ami egész szezonban volt. Nem kell minden labdát megszerezni.' Azt hiszem, a második játékrészre feljavult a játékom."
 
Rafael nem játszhat testvére, Fabio ellen a szombati QPR elleni összecsapás alkalmával, hiszen a kölcsönben lévõ játékosok nem léphetnek pályára eredeti klubjukkal szemben. A United 2-se a közelmúltban elismerte, még soha nem játszott tétmérkõzésen ikertestvére ellen.
 
"Az itteni tréningeken sokat küzdöttünk egymás ellen, amikor együtt edzettünk, de soha nem játszottam ellene" - vallotta be.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!