Queens Park Rangers 0-2 Manchester United

A Vörös Ördögök 15 pontosra növelték elõnyüket, miután két góllal legyõzték Harry Redknapp csapatát.


Unalmasan indult a találkozó, az elsõ tíz perc említésre méltó eseménye az volt, hogy a biztonságiak egy szurkolót elvezettek a lelátóról.

Szerencsére nem sokkal késõbb már a pályán is történt esemény, Ashley Young szabadrúgása találta meg az üresen álló Nanit, a portugál csúsztatása azonban elkerülte a kaput. Az elsõ negyedóra végén Young ismét remek labdát ívelt a kapu elé, ezúttal Javier Hernandez érkezett és csúsztatott, Julio Cesarnak itt már védenie kellett, hiszen a labda a léc alá tartott.

A félidõ felénél Ryan Giggs passzolt Robin van Persie-hez, aki az alapvonalig futott, majd onnan lõtt, Cesar azonban védeni tudott, a kipattanóra érkezett Rafael, aki állítgatás nélkül lõtte el a labdát, hatalmas gólt akasztva a hosszú felsõbe, 1-0 a Unitednek.

 


Az eddig szinte csak védekezõ hazaiak a bekapott gól ellenére sem igazán nyíltak ki, védekezésükre figyeltek, támadásban pedig csak az átlövésekkel próbálkoztak, rosszabbnál rosszabb kivitelezésekkel karöltve.

A 35. percben szöglethez jutott a Rangers, Samba bólintott, Rafael a gólvonalról mentett nagyot. A kis brazil egy perccel késõbb szinte gólpasszt adott van Persie-nek, akit egy kiváló íveléssel hozott helyzetbe, a holland lövését azonban Cesar szögletre tolta.

A szünet elõtt van Persie helyére érkezett Danny Welbeck, miután a csatár Rafael gólja elõtt rosszul esett és fájlalta a derekát. Sir Alex Ferguson inkább nem kockáztatott, helyesen.

Fordulás után igen alacsony színvonalon haladt a találkozó, a hazaiak semmilyen veszélyt nem tudtak kialakítani David de Gea kapuja elõtt. A United bár próbálkozott, igazán komoly helyzeteket õk sem hoztak össze.

A 64. percben végre dolga akadt de Geának. A csereként beálló Rémy lõtt kapura 14 méterrõl, a spanyol kapus azonban szögletre mentett. A sarokrúgás végén Samba fejelt, de nem talált kaput.

Másik oldalon Wayne Rooney és Danny Welbeck is próbálkozott, de mindkettejük lehetõségét blokkolta a hazai védelem.

Tíz perc volt a rendes játékidõbõl, amikor Nani ugratta ki a kiválóan beinduló Giggset, a veterán játékos megnézte, hova is küldje a labdát, majd oda is lõtte Cesar kapus mellett, megszerezve a második manchesteri találatot.

 


Megélénkültek a vendégek, a csereként pályára lépõ Antonio Valencia labdaszerzése után középre játszott, M'Bia éppen menteni tudott Rooney elõl, majd szintán az ecuadori szélsõ futott el a jobb szélen, látta, hogy Giggs üresen áll, hozzá passzolt, Ryan pedig egybõl kapura emelt, de a labda a felsõ lécrõl visszapattant a mezõnybe, Nani lõhetett tisztán, de csúnyán kapu fölé küldte a játékszert.

Az utolsó percben még Samba fejesét védte lábbal de Gea, az eredmény már nem változott, ezzel a gyõzelemmel pedig 15 pontra nõtt a United elõnye. Holnap a Manchester City-Chelsea rangadó következik, dupla teher a városi riválison, hiszen ha nem nyernek, talán az a kis reményük is elvész a címvédésre, ráadásul ha a londoniak gyõznek, a City nyakán lennének a második helyért folyó küzdelemben.

 

 

Premier League, 27.forduló

Queens Park Rangers 0-2 Manchester United

Loftus Road

 

Vezette: Anthony Taylor

 

QPR: Cesar - Bosingwa, Samba, Hill, Traoré - Townsend(Hoilett 73.), M'Bia, Granero(Jenas 46.), Taarabt - Mackie - Zamora(Rémy 61.)

Nem használt cserék: Green, Park, Onuoha, Wright-Phillips

 

United: de Gea - Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra - Nani, Carrick, Giggs, Young(Valencia 68.) - van Persie(Welbeck 41.), Hernandez(Rooney 62.)

Nem használt cserék: Lindegaard, Evans, Cleverley, Anderson

 

Gólszerzõ: Rafael 23', Giggs 80'

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!