U21: Liverpool 0-1 United

A St. Helensben lejátszott bajnokin a tíz emberrel játszó Liverpool ellen végül az utolsó pillanatokban Michele Fornasier góljával nyert a United.


Nagyszerû közönség elõtt zajlott a találkozó, már-már úgy tûnt, Warren Joyce csapata nem tudja bezsebelni a három pontot, ám az olasz védõ a végén közelrõl a hálóba talált.


A Unitednél már nem játszott Ryan Tunnicliffe és Reece Brown, akik kölcsönbe kerültek, míg a Liverpool igen erõs csapattal állt ki, többek között Raheem Sterling, Jonjo Shelvey és Andre Wisdon is a Vörösök kezdõjében kapott szerepet.

A vendégek majdnem elszalasztották az esélyt, melyet azután kaptak meg, hogy a második félidõ elején a liverpooli védõt, Stephen Samát kiállította a játékvezetõ.

A Leicester Citytõl kölcsönben szereplõ Jeffrey Schlupp elõször lépett pályára a United színeiben, míg a csapatban ott volt Alex Büttner és Nick Powell is, utóbbi visszakerült a középpálya közepére, miután az utóbbi idõben csatárt játszott.

Schlupp folyamatosan a Liverpool védelmét aggasztotta, a 20 éves elõbb még csak kapu mellé lõtt, majd Tom Lawrence labdája után ismét lõhetett, de Daniel Ward kapus hárítani tudott.

Jól kezdett a United és 10 perccel a szünet elõtt Wardnak ismét dolga akadt, Jesse Lingard elfutása után újra Schlupp lehetõségét hárította.

Ben Amosnak ritkán kellett játékba avatkoznia, bár Adam Morgan kiszorított helyrõl leadott lövésénél figyelnie kellett. A hazaiak csatára korábban lemaradt Suso beadásáról, így a gól akkor is elmaradt.

A második játékrész elején Adnan Januzaj szabadrúgásába ért még bele Schlupp, de a labda elkerülte a kaput, majd Sama megkapta második sárgáját is Lingard elleni belépõje után.

Újabb helyzet ezúttal Larnell Cole elõtt adódott, remekül megszelídítette a labdát a tizenhatoson belül, majd jobb külsõvel lõtt, de a játékszer kapu mellé ment. Sclupp újabb két próbálkozása következett, elõbbi lehetõségnél csak oldalhálót talált el, az utóbbi pedig ismét elkerülte a hazaiak kapuját.

A vendégek továbbra is tûz alatt tartották a Liverpool kapuját, majd negyed órával a rendes játékidõ vége elõtt Amos védett Joao Teixeira helyzeténél.

Büttner lövése pattant meg és landolt a háló tetején, majd Amos nagyot mentett Suso helyzeténél.


Jött a néhány perces hosszabbítás és jött Fornasier, ezzel megszerezve csapata második gyõzelmét az Elit körben, melyek mellé egy döntetlen és egy vereség is társul.

 



Barclays U21 Premier League Elit kör

Liverpool 0-1 Manchester United

Langtree Park, St Helens

 

United: Amos - Veseli, Thorpe, Fornasier, Büttner - Lawrence(Ekangamene 50.), Powell, Cole, Lingard - Januzaj(Blackett 76.) - Schlupp

Nem használt cserék: Gollini, McGinty, James.

 

Gólszerzõ: Fornasier 90'

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!