Smalling óvatos a Kanárikkal

Chris Smalling emlékezetében még frissen él a Norwich City elleni 1-0-ás vereség, a védõ kétszer olyan óvatosan közelítené meg a Kanárikat a szombati összecsapás alkalmával az Old Traffordon.


A Vörös Ördögök védõje a teljes mérkõzést végig játszotta a Carrow Road-on novemberben, de nem tudta megakadályozni Anthony Pilkington 60. percben fejjel szerzett gólját, amellyel szûk vereséget szenvedtek. Ezen a mékõzésen szenvedte el szezonbeli harmadik bajnoki vereségét Sir Alex Ferguson csapata.
 
Sir Alex Ferguson emberei azóta egyetlen bajnoki mérkõzést nem vesztettek el, és jelenleg 12 ponttal megelõzve a tabella 2. helyén tanyázó Manchester City-vel szemben vezetik a pontversenyt. Annak ellenére, hogy ilyen csodálatos formát produkálnak, Smalling semmit nem vesz biztosra, de reméli, hogy a hazai pálya elõnyt jelenthet majd.
 
"Nagyon jól emlékszem a Norwich elleni mérkõzésünkre" - mondta Chris a United Review-nek adott nyilatkozatában. "Számos lehetõségünk volt a gólszerzésre, de nem használtuk ki. Õk a nagyon kevés helyzetükbõl be tudtak találni, és ezáltal büntettek minket."
 
"Megmutatták, hogy õk keményen dolgoznak és jó futballt tudnak játszani, úgyhogy óvatosnak kell lennünk velük szemben. Úgy vélem, az az idegenbeli vereség felnyitotta a szemünket, ezért kíméletlenül ki kell használnunk a lehetõségeinket, amikor az Old Traffordra jönnek."
 
 
"Elképzelésünk szerint hazai környezetben senkinek sincs esélye ellenünk, legyen szó kupa,- vagy bajnoki mérkõzésrõl. Az elsõ félidõben lehet szorosabb az eredmény, de ha a második játékrészben többet járatjuk a labdát, a legtöbb csapat elveszti a fonalat, hiszen az Old Trafford pályája hatalmas. Ezt szoktuk kihasználni, így gyakrabban érjük el a számunkra kedvezõ eredményt."
 
A Real Madrid elleni nagy Bajnokok Ligája mérkõzésig csak napok vannak hátra, így Sir Alex Ferguson várhatóan pihentetni fogja néhány játékosát a Norwich ellen. Azonban a szóbeszéddel ellentétben Smalling sem bízta el magát, aki jelenleg is fókuszál és csak a következõ mérkõzésre tekint.
 
"Mindenki óvatosabb az elõzõ szezonban történtek után, amikor már csak egy markonyi mérkõzés maradt, de nem tudtuk megtartani 8 pontos elõnyünket. Rajtunk múlik, hogy ezt a különbséget tartani tudjuk. Nem hiszem, hogy a menedzser túl boldog lenne, ha nem sikerülne! Csak magunkat okolhatnánk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!