Manchester United 4-0 Norwich City

A Vörös Ördögök alacsony fordulaton játszva is kiütötték a Norwich Cityt.


Nem sok olyan dolog történt az elsõ játékrészben, mely izgalomra adott volna okot, a csapatok kapura szinte teljesen veszélytelenek voltak, fõleg az elsõ 30 percben.

Tizenhat percnyi játék után Rooney és Robin van Persie kényszerítõje után a holland ugrott ki a védõk között, de Bunn kapus jó ütemben érkezett és felszedte a labdát a csatár elõl.

A hazaiak fölényben játszottak, a Norwich-ot nem hagyták élni, azonnal lecsaptak minden egyes próbálkozásukra, azonban javarészt ennyiben ki is merült a United teljesítménye, az ellenfél kapuját nem tudták tûz alatt tartani.

A félidõ feléig várt David de Gea, hogy végre elõször labdába érjen, már úgy volt vele, kirohan 8-9 méterre, hogy végre le tudjon csapni egy labdára. Ez is pontosan megmutatta, mennyire nem kellett dolgoznia a spanyol kapusnak.

 A 25. percben Michael Carrick lõhetett 16 méterrõl ballal, de a próbálkozás gyengére sikeredett, Bunn könnyen lecsapott a bal asló sarok felé tartó játékszerre.

Az elsõ fél óra után kezdett kicsit éledezni a hazai gárda, mindezt két Rooney-lövés jelezte, ám mindkét lehetõségnél blokkoltak a vendégek.

Van Persie küldött egy labdát földkörüli pályára, majd Antonio Valencia remek sarkazása után Chris Smalling ívelt kapu elé, a holland csatár fejelt, de a labda megint elakadt egy hazai védõben.

A félidõ utolsó percében jött a csattanó, Valencia ívelt középre ballal, van Persie még beleért, így a labda pont Kagawa elé került, aki 8 méterrõl könnyedén lõtt a rövidre, 1-0 a hazaiaknak épp a szünet elõtt.

 


Fordulás után a Chris Hughton kicsit feljebb tolta csapatát és jóval többet birtokolták a játékszert, mint a szünet elõtt. Ennek ellenére de Geának továbbra sem akadt dolga, sõt Kagara kiváló indítása után Rooney ment kapura, de Bunn lábbal hatalmasat mentett a csatár elõl.

A 62. percben figyelmeztetett a vendég gárda, közel kerültek a gólhoz. Holt fejelte le Patrice Evrát és bólintott középre, ahol érkezett Martin, aki 3 méterrõl csúnyán kapu fölé lõtt. A játékvezetõ azonban már sípolt, Holt megmozdulását ítélte szabálytalannak.

Három perc múlva Valencia indította Rooneyt, aki borzalmas lövéssel szinte agyérgörcshöz közeli állapotba hozta van Persie-t.

A menedzserek cseréltek, amibõl a Untied jött ki jobban és igen eredményes utolsó 15 percet produkált. Carrick ívelt Rooney elé óriási labdát, a csatár a tizenhatoson belül remek csel után az érkezõ Kagawához passzolt, a japán pedig higgadtan gurított a kapu bal alsó sarkába, 2-0!

Rooney egy perccel késõbb a csereként pályára lépõ Danny Welbecket hozta helyzetbe, kinek lövését Bunn védte a rövid saroknál.

Már csak három perc volt a rendes játékidõbõl, amikor Welbeck megindulása után Rooneyhoz került a játékszer, aki Kagawához továbbított. Shinji betört két védõ között és a kivetõdõ kapus felett a kapuba passzolt, 3-0, mesterhármas a japántól.

 


Ráadásul még nem is volt vége, Rooney egy bombával állította be a 4-0-ás végeredményt, mely igen jó felhozó meccs volt a keddi BL visszavágóra.
 

 


 

Premier League, 28. forduló

Manchester United 4-0 Norwich City

Old Trafford, 75586 nézõ

 

United: de Gea - Smalling, Evans, Vidic, Evra - Valencia, Anderson(Cleverley 74.), Carrick, Kagawa - Rooney, van Persie(Welbeck 66.)

Nem használt cserék: Lindegaard, Rafael, Young, Nani, Hernandez

 

Norwich: Bunn - Martin, Turner, Bassong, Garrido - Snodgrass(E.Bennett 74.), Howson, Hoolahan(Kamara 72.), Johnson, Pilkington - Holt(Becchio 90.)

Nem használt cserék: Camp, Fox, Whittaker, R.Bennett.

 

Gólszerzõ: Kagawa 45', 76', 87', Rooney 90'

 

Sárga lap: Snodgraa, Johnson, Turner, Garrido

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!