Még a világ is megáll

A Real Madrid menedzsere, José Mourinho elmondta, a United és Madrid közötti keddi Bajnokok Ligája összecsapás alkalmával olyan érzése van, mintha már a legjobb 16 között finálé lenne, és úgy véli, a "világ megáll, hogy láthassa ezt a mérkõzést."


A "finálé" elsõ felvonása 1-1-es döntetlenre végõdött a Bernabeuban három héttel ezelõtt. Mindkét fél remek formának örvend, Mourinho bevallotta: "bármi megtörténhet" azon az estén. Elmondása szerint örül csapata jelenlegi formája miatt - a Madrid a legutóbbi két mérkõzésén kétszer is lenyûgözõ gyõzelmet aratott riválisa, a Barcelona felett, viszont a portugál menedzser állítása szerint fiainak tartaniuk kell formájukat, hogy le tudják gyõzni a Unitedet.
 
"A United fantasztikusan menetel, jobbak, mint valaha ebben a szezonban" - mondta Mourinho a riportereknek a mérkõzés elõtti sajtótájékoztatón. "Ott vannak az FA-kupa negyeddöntõjében, és már márciusban megnyerték a bajnoki címet! Mi is jó formában vagyunk 2013-ban, de az egymillió dolláros kérdés, hogy mi fogja a különbséget jelenteni holnap? Senki sem tudja."
 
"Két [Barcelona elleni] gyõzelemmel a hátunk mögött érkeztünk ide, de ugyanaz az érzés kavarogna most is bennünk, ha két vereséget szenvedtünk volna. Persze jobb, hogy ilyen idõszakunkban vagyunk itt, amikor a játékosok boldogok és a riválist már kétszer is legyõztük, de nem hiszem, hogy a barcelonai eredmény hatással lesz kedden."
 
"Úgy vélem, a United igen defenzív játékot fog játszani, ha nálunk lesz a labda, és fordított esetben mi is így fogunk játszani. Nagyon erõs a támadószekciójuk, így nekünk nagyon összeszedetten kell védekeznünk, ha náluk lesz a labda. Jelen helyzetben gyakorlatilag hátrányban vagyunk a párharcban, tehát támadni fogunk."
 
 
"Én már nyertem, vesztettem és döntetlent is játszottam Sir Alex ellen" - tette hozzá Mourinho, amikor a skót tréner elleni eredményeirõl kérdezték. "Sok mindent tapasztaltam a United ellen. Számos alkalommal jöttem már ide a Chelsea-vel, Portoval és az Interrel... Néhányszor nyertem, volt néhány döntetlen és vereség is. Nem érdekelnek a rekordok. Ami érdekel, az a fajta mérkõzés, amely holnap lesz, ahol bármi megtörténhet. Holnap a világ megáll, hogy láthassa ezt a találkozót. Olyan érzésem van, mintha a fináléban lennénk."
 
Mourinho megerõsítette, hogy egy fitt csapatból válogathat, bár a kapus, Iker Casillas még mindig nem áll rendelkezésére, annak ellenére, hogy elutazott Manchesterbe és részt vett a Etihadban való hétfõi edzésen, de csak mint mezõnyjátékos.
 
Miután a sajtótájékoztatón tiszteletét fejezte ki Sir Alex felé, és "egyedinek" titulálta a United menedzserét, a Madridiak mestere azon gyõzelmére reflektált, mikor is 2004-ben a Porto edzõjeként ejtette ki a Vörös Ördögöket, majd ezt az Old Trafford pályájának szélén való sprinteléssel ünnepelte.
 
"A holnapi mérkõzés ugyanazt jelenti, [mint akkoriban] de más szituációban élek, jelen pillanatban eltérõ megközelítés és más érzelmek vannak" - magyarázta a portugál menedzser. "Amennyiben nyerünk, akkor ugyanaz az érzés lesz bennem, és ez a vereség esetében is fennáll. A megközelítés mégis teljesen más. Ez a találkozó volt az elsõ szezonom a Bajnokok Ligájában, mára több, mint 100 mérkõzés van a hátam mögött és kontrollálni tudom az érzelmeimet. Nem fogok sírni, ha veszítek holnap, de ha nyerek, akkor újra 100 méteres sprintet futok!"


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!